Rotsvast.nl

Nieuws

Simpele manieren om kosten te besparen in uw vastgoedonderneming

Door Rotsvast Coöperatief op 10-05-2019

Onroerend goed, zoals elk bedrijf, vereist lage kosten om hoge winsten te maken. U moet natuurlijk geld uitgeven om geld te verdienen, maar uw uitgaven mogen niet te hoog zijn. Het is gemakkelijk om uw normale kosten en uitgaven uit de hand te laten lopen door hen te rechtvaardigen als investeringen met het potentieel van grotere winsten.

U kunt er echter meer in investeren dan zou moeten. Als u op zoek bent naar manieren om de uitgaven in uw bedrijf te verminderen, overweeg dan de volgende tips.

1. Niet altijd de duurste apparatuur willen kopen.

U moet in technologie investeren om uw bedrijf te bevorderen. Of u nu onroerend goed investeert, beheert of verkoopt, digitale en technische toegang zal een groot voordeel zijn. U hoeft echter geen duizenden euro’s te besteden aan technologie.

In plaats van de nieuwste iPhone aan te schaffen voor uw zakelijke activiteiten, kunt u bijvoorbeeld een oudere, maar goed functionerende telefoon gebruiken. Zelfs als het een ouder model is, heeft het waarschijnlijk alle mogelijkheden die u nodig heeft voor honderden euro’s minder. U zou ook een standaard laptop kunnen aanschaffen in plaats van een dure MacBook of Surface Pro.

Het verlagen van de initiële kosten van apparatuur voor uw vastgoedkantoor betekent een positieve groei voor uw bedrijf.

2. Maak gebruik van gratis tools.

Er zijn verschillende gratis tools beschikbaar die uw betaalde tools kunnen vervangen, waaronder tientallen apps, websites, software en andere bronnen om uw bedrijf te promoten en uw leven gemakkelijker te maken. Hier zijn enkele voorbeelden van de meest populaire mogelijkheden:

   Sociale media: marketing en promotie
   Hubspot.com: CRM
   Google Drive: bestandsdeling en cloudopslag
   Trello.com: projectbeheer en organisatie

Bekijk alle beschikbare gratis opties om uw bedrijf te stroomlijnen en de kosten te verminderen.

3. Profiteer van belastingvoordelen.

Veel nieuwe vastgoedbeleggers zijn zich niet bewust van de onroerend goed belastingvoordelen die voor hen beschikbaar zijn. Er zijn te veel belastingvoordelen om in één artikel te vermelden, maar hier zijn de meest prominente:

    Inhoudingen: U kunt bijna alle kosten die verband houden met uw investeringen in onroerend goed en uw bedrijf aftrekken. Uw hypotheek, rente op leningen, kantoorkosten en andere vastgoedactiviteiten vallen in deze categorie.
    Meerwaarde: elke gemaakte winst, zowel op korte als op lange termijn, kan worden afgetrokken van wat u verschuldigd bent aan uw belastingen.
    Afschrijving: aan de andere kant, als uw eigendom in waarde daalt, kunt u uw verliezen aftrekken. Hetzelfde geldt voor dure kantoorbenodigdheden die over een paar jaar kunnen worden afgetrokken.

Dit zijn de drie belangrijkste manieren om uw belastingdruk te verlagen. 

4. Zoek goedkope arbeid.

Voor de meeste bedrijven, inclusief onroerend goed, is arbeid een dure kost. Het vinden van goedkopere arbeidskrachten betekent niet dat u onervaren werknemers inhuurt of dat u alles zelf doet. U heeft een paar ervaren mensen nodig in uw team, maar er zijn een paar manieren om de arbeidslast te verminderen.

    Inkoop stagiaires: stagiaires zijn gratis of goedkoop en kunnen veel van het gromwerk doen dat anders op uw schouders zou vallen.
    Gebruik automatiseringstools: door het automatiseren van sociale media, e-mailmarketing, financiën en andere praktijken, kunt u uw verantwoordelijkheid verminderen en de efficiëntie op kantoor vergroten.
    Doe meer zelf: u moet niet overweldigd raken door al uw verantwoordelijkheden, maar het toevoegen van een paar extra's aan uw dagelijkse taken kan uw budget helpen. Zorg ervoor dat u uzelf niet overbelast.

5. Maak milieuvriendelijke aanpassingen.

Duurzame updates bieden een uitstekende manier om kosten te besparen op uw normale uitgaven. Ze zijn niet alleen goed voor het milieu, maar zijn meestal ook betaalbaarder om op de lange termijn te gebruiken. Om kosten te besparen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen, volgen hier enkele milieuvriendelijke updates die u kunt doorvoeren:

    Duurzame landschapsarchitectuur: meestal gaat het om een ​​tuin die minder water nodig heeft. Inheemse en waterbestendige planten zullen mooi groeien zonder de behoefte aan overmatige hydratatie.
    Slimme technologie: onderzoek van Inman.com toont aan dat slimme technologie een van de meest gewilde functies op de woningmarkt is. Woningen met slimme verlichting, thermostaten en andere technologie kunnen de energierekening verminderen en de tevredenheid van huurders vergroten. Omwille van het geld moet u niet alles in één keer vervangen door slimme technologie; u kunt echter een kapotte thermostaat vervangen en onderweg kleine updates doorvoeren.
    Regelmatig onderhoud: houd uw eigendommen goed onderhouden. Oude ramen en afbrokkelende gevelbeplating kunnen de efficiëntie verminderen en leiden tot andere ernstige problemen zoals waterschade. Op de lange termijn bespaart u meer door tijd en geld te investeren in onderhoud en reparaties.

6. Leen verstandig.

In onroerend goed, bent u voortdurend op zoek naar nieuwe woningen en het bijwerken van uw bestaande portfolio. Daarvoor heeft u een lening nodig, maar u moet voorzichtig zijn bij het lenen van het geld. Vergeet niet over de rentetarieven en betalingen die met leningen komen. Als u niet oppast, betaalt u duizenden extra op uw leningen.

Kijk met open ogen naar het leenproces. Kijk voor verlaagde rentetarieven en langere periodes van aflossing van leningen. Dit zal op de lange termijn beperken wat u betaalt.

Alleen omdat u te maken heeft met een aantal van de duurste activa ter wereld, hoeft u nog niet te veel te besteden aan het proces. U kunt uw winst verhogen en stress verminderen door gebruik te maken van deze eenvoudige maar krachtige tips.

Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij onze ervaring, expertise en het inschakelen van ons netwerk kunnen wij onze klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. We maken graag kennis met u middels een vrijblijvend informatiegesprek. Geïnteresseerd in vastgoedbegeleiding? Bekijk onze pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact met ons op voor meer informatie.