Rotsvast.nl

Nieuws

Verhuur 218 appartementen in bijzonder transformatieproject

Door Rotsvast op 12-01-2018

In het hart van Utrecht heeft een bijzondere herontwikkeling plaatsgevonden. “Jan van Foreest” is een voormalig kantoorgebouw dat als postsorteercentrum heeft gefungeerd. “Nadat het kantoor meerdere jaren heeft leeggestaan wordt het momenteel getransformeerd tot een hoogwaardig appartementengebouw. Bij het transformeren van kantoor naar appartementen is de originele constructie zoveel mogelijk behouden. De buitenschil is echter vernieuwd zodat het voldoet aan de huidige isolatie-eisen. Het dak is voorzien van zonnepanelen, zodat energie duurzaam kan worden opgewerkt. In het gebouw zijn de installaties als de indeling compleet vernieuwd en aangepast aan de woonfunctie en huidige kwaliteitseisen”, aldus Robert Kraaij van Rotsvast Utrecht. 

appartementen jan van foreest

Er zijn verschillende soorten appartementen waarbij heel efficiënt is omgegaan met ruimte. De kleinere appartementen hebben een vrije hoogte tot wel 3,5 meter. Om deze hoogte optimaal te benutten zijn deze appartementen voorzien van een multifunctioneel woonmeubel. Hierin zijn verschillende voorzieningen op compacte wijze samengebracht zoals het bed, douche, wastafel, toilet, kledingkast, boekenkast, tv-meubel en zelfs de keuken. Doordat het bed zich boven de badkamer bevindt blijft er extra ruimte over in de woonkamer. “Dit geeft het gevoel van een tweekamerappartement omdat je het bed niet in de woonkamer staat. In het souterrain bevinden zich tweekamerappartementen die direct aan het water zijn gelegen en in combinatie met de ronde gewelfde ramen geeft het de bewoners het gevoel van de werfkelders in de oude binnenstad. Op de bovenste verdieping bevinden zich driekamerappartementen met privé-dakterras met een wijds uitzicht over de stad. Het hele gebouw is geïsoleerd volgens de laatste normen en alle woningen zijn voorzien van zowel vloer-, wandafwerking, gordijnen, luxe keuken en sanitair”, aldus Robert Kraaij. 

jan van foreest appartementen

“De toekomstige bewoners zijn gezien de omvang van de meeste woningen naar verwachting geen gezinnen maar in mijn optiek zeer geschikt voor starters, alleenstaanden en tweeverdieners. De locatie, kwaliteit van afwerking en de uitstraling van dit getransformeerde gebouw is een unique selling point”, aldus Robert Kraaij. 

Ligging en voorzieningen

verhuur appartementen jan van foreest

Jan van Foreest ligt in de Dichterswijk, direct aan het Centraal Station van Utrecht, vlakbij het oude stadscentrum en aan het water. “Ondanks de centrale ligging in deze bruisende stad biedt Jan van Foreest veel rust en privacy door verschillende terrassen op het dak en aan het water. De binnenstad is via de Moreelse brug binnen enkele minuten te bereiken.”, aldus Robert Kraaij. Op het met veel groen ingerichte terrein bevinden zich ruim zestig parkeerplaatsen en in het souterrain van gebouw is een grote toegankelijke fietsenstalling met een capaciteit van circa 350 fietsen. Via de fietsenstalling kunnen de bewoners direct bij het hoofdtrappenhuis en de lift komen. In het souterrain bevinden zich tevens circa 150 bergruimtes. Op de begane grond bevindt zich een “Laundrette” voorzien van was- en droogautomaten voor de bewoners. In april 2017 is door bouwbedrijf Van Grunsven gestart met de verbouwing waarvan de oplevering binnenkort gepland staat. 

Neem voor meer informatie contact over de verhuur met Robert Kraaij van Rotsvast Utrecht of ga naar de website www.janvanforeest.nl