Rotsvast.nl

Nieuws

Vermijd deze veelgemaakte fouten bij renovatie

Door Rotsvast op 04-03-2019

U kunt tegenwoordig niet naar de TV kijken zonder dat u een programma voorbij ziet komen waar vastgoedbeleggers grote luxe huizen laten zien en deze doorverkopen (flippen) met een jaloersmakende winst. Helaas zijn deze shows totaal niet representatief voor het beleggen in onroerend goed.

 

Ongeacht de inspiratie, is fix en flip beleggen het afgelopen decennium het populairst en veel beleggers verdienen er veel geld aan. Maar pas op; de lijn tussen flip en flop is dun, vaak hangt dit vast op een paar belangrijke beslissingen tijdens de renovatie.

 

Het inhuren van de verkeerde aannemer

 

De basis van een succesvolle renovatie begint met het inhuren van de juiste aannemer. Uw aannemer is uw ogen en oren van het project - degene die u zal redden van kostenoverschrijdingen, uw tijdlijn op het goede spoor houden en ervaringsgericht advies geven over de beste werkwijzen. Elke deal is anders, maar na het doornemen van meer dan 1.000 fix-and-flip-projecten, is de enige overeenkomst tussen de paar probleemgevallen, dat ze allemaal gekwetst werden door een aannemer die er niet in slaagde om zich aan zijn afspraak te houden. Hier zijn een paar tips voor het selecteren van de juiste aannemer voor de klus:

 

  1. Gebruik uw netwerk. Wie kan een aannemer beter aanbevelen voor een fix- en flip-project dan een investeerder die net de aannemer heeft gebruikt voor een vergelijkbaar fix- en flip-project? Heeft u geen netwerk van investeerders om vragen aan te stellen? Ga naar een lokaal evenement waar aannemers en vastgoedbeleggers samenkomen.
  2. Behandel het gesprek met een aannemer als een sollicitatiegesprek. Interview meerdere kandidaten en verwacht professionaliteit. Vergelijk ook de referenties en controleer deze zorgvuldig. Bel niet alleen eerdere klanten, maar ga ook naar de huizen toe. Bekijk het werk uit dat opzicht en evalueer of de aannemer in staat is om het gewenste type werk uit te voeren.
  3. Wees specifiek. Zorg ervoor dat u appels met appels vergelijkt. Vraag de manier van werken van begin tot eind aan ten minste drie verschillende kandidaten om echt te vergelijken wat zij denken dat moet worden gedaan, evenals de tijd en de kosten die de klus met zich meebrengt.

 

Renovaties zonder terugkeer

 

Als algemene regel geldt dat de sleutel tot het vermijden van renovatie met een negatief rendement, is om te begrijpen wat de markt vraagt ​​en om uw budget te richten op het matchen - niet overschrijden - van de behoeften. Simpel gezegd, besteed geen €125 per vierkante meter aan aangepaste afwerkingen wanneer de bouwwinkel om de hoek dit voor €80 verkoopt.

 

Overmatige uitgaven aan kelders, landschapsarchitectuur en vooral zwembaden zullen uw budget opeten zonder uw After Repair Value (ARV) evenredig te verhogen.

 

Geen enscenering

 

In tegenstelling tot wat sommige beleggers misschien denken, is een schoon leeg huis niet uw vriend. Een van de meest kritieke onderdelen van het verkoopproces is potentiële kopers in staat stellen om zichzelf daar te zien wonen; iets dat ongelooflijk moeilijk te doen is met een leeg huis. Een professionele stager creëert een omgeving die een beroep doet op verschillende soorten kopers in uw markt, terwijl u kunt profiteren van de sterke punten van het pand om de impact te maximaliseren.

 

Net als al het andere met betrekking tot een fix en een flip, is het organiseren van het huis een investering voor in de toekomst. Het werk kan u wat geld kosten, maar u moet geld uitgeven om geld te verdienen. Uit een onderzoek van The National Association Of Realtors bleek dat gemeubileerde huizen tot 2,5 keer sneller verkopen dan lege huizen en voor maar liefst 17% meer geld opleveren.

 

Verliefd worden

 

U heeft fantastisch werk geleverd met uw pand! Echter, het gevoel van trots en prestatie dat de meeste beleggers voelen na het voltooien van een flip kan leiden tot onrealistische verwachtingen voor hoeveel geld dat het zou moeten opleveren. Elke extra dag die u vasthoudt aan het pand, zorgt ervoor dat in uw hoofd de waarde stijgt. Groeiende zachte kosten zoals rentekosten, belastingen, hulpprogramma's en zelfs verzekeringen blijven uw winst genereren en eroderen. Verspil geen geld door uw huis te behouden voor een paar duizend euro onder de verkoopprijs – flip uw huis, koop een nieuwe en zet uw kapitaal weer aan het werk!

 

Waar het op neer komt

 

Beleggen in onroerend goed is een opwindende en potentieel lucratieve onderneming. Vergroot uw kansen op succes door de juiste aannemer aan te nemen, richt u op de renovatie-uitgaven die resultaten opleveren, stel de woning ter beschikking om de waargenomen waarde te verhogen en verkoop uw woning om uw geld zo snel mogelijk te herinvesteren in een nieuw project.

 

Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij onze ervaring, expertise en het inschakelen van ons netwerk kunnen wij onze klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. We maken graag een vrijblijvende vastgoedscan voor u tijdens een kennismakingsgesprek. Bekijk onze pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact met ons op voor meer informatie.