Rotsvast.nl

Nieuws

Oud pand of nieuwbouw: wat is de betere investering?

Door Rotsvast op 18-03-2019

 

De huizenprijzen zijn al een paar jaar aan het stijgen en het is voor mensen moeilijk om op dit moment op de vastgoed ladder te komen.

Wanner het je lukt, moet je lang nadenken over wat voor woning je koopt. Zie het niet alleen als een huis, maar beschouw het als een investering. Als je er veel geld in steekt, moet je dat doen met de wetenschap dat je dat geld terug kunt verdienen, plus een beetje meer in de toekomst. Dat roept een vraag op als het gaat om het kiezen van een woning; moet je gaan voor een nieuwbouwwoning of een ouder huis?

Mensen hebben het hier al een tijdje over en er zijn allerlei factoren in het spel. De onderhoudskosten zijn vaak groter bij een ouder huis, maar het is wel een stuk goedkoper om een oud huis te kopen. Sommige mensen geven ook de voorkeur aan oudere huizen omdat ze unieker zijn dan nieuwe gebouwen die allemaal de neiging hebben om te worden gebouwd volgens een specifieke formule en er erg op lijken. Dat is een argument voor een andere keer. Vandaag gaan we ons concentreren op wat het beste is vanuit investeringsoogpunt.

 

Huisbazen

Als u overweegt een huis te kopen om het te verhuren, zijn nieuwe woningen waarschijnlijk de beste keuze. Woningbouwers kunnen nieuwe woningen maken die meteen klaar zijn om te verhuren. Dat is een enorme bonus voor een verhuurder, omdat je meteen huurders aan kunt trekken en dus kan beginnen met geld verdienen. Als je een ouder pand koopt, moet je veel tijd en geld spenderen aan het renoveren en het leefbaar maken voordat je er geld aan verdient. Het is vaak gemakkelijker om een ​​nieuwere woning te huren, omdat huurders zich dan niet druk maken over eventuele schimmels die in een ouder huis vaker voorkomen.

 

Waarde toevoegen

Aan een nieuwe woning hoeft u waarschijnlijk niks te doen, maar dat kan zowel slecht als goed zijn. Hoewel u er niet aan hoeft te werken, betekent dit dat u beperkt bent met de hoeveelheid waarde die u kunt toevoegen. U kunt altijd een aanbouw doen, maar in termen van kleinere verbeteringen heb je niet veel ademruimte. Terwijl, met een ouder huis, er allerlei veranderingen zijn die je kunt aanbrengen die allemaal waarde toevoegen aan het huis en garanderen dat je er in de toekomst geld mee verdient.

Land

De prijs van onroerend goed groeit, maar in de meeste gevallen neemt de waarde van het land waar ze zich op bevinden vooral toe, terwijl het daadwerkelijke gebouw dezelfde waarde blijft of in waarde daalt. Oudere gebouwen hebben meestal meer land dan nieuwere gebouwen die, dat komt omdat die vaak op elkaar zijn gepropt om de ruimte te maximaliseren. Dat betekent dat de prijs waarschijnlijk meer zal stijgen bij een ouder eigendom met veel grond dan bij een nieuw pand, vooral als u het ook verbouwt.

Een ouder huis vereist meer werk, maar over het algemeen zal het een betere investering zijn dan een nieuwer huis. Tenzij je het huis wilt gaan verhuren, dan wil je gaan voor een nieuwere woning zodat je meteen kan beginnen met verhuren!

Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij onze ervaring, expertise en het inschakelen van ons netwerk kunnen wij onze klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. We maken graag kennis met u middels een vrijblijvend informatiegesprek. Geïnteresseerd in vastgoedbegeleiding? Bekijk onze pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact met ons op voor meer informatie.