Rotsvast.nl

Nieuws

8 tips om verlies te beperken in vastgoedbeleggingen

Door Rotsvast op 08-10-2018

 

Beleggen in vastgoed kunt u vergelijken met werken op een computer zonder een back-up te maken. Met computers is het geen kwestie van of, het is een kwestie van wanneer uw computer faalt, en dan verliest u al uw waardevolle, onvervangbare bestanden in het proces. Met goede back-up strategieën en -systemen, kunt u van een groot tragedie slechts een ongemak maken. In onroerend goed is hetzelfde principe van toepassing.


Als u gedurende een lange periode genoeg deals heeft, zult u waarschijnlijk een of twee deals hebben die gewoon niet werken zoals verwacht en dan kunt u zelfs geld verliezen. Het overkomt de meesten op een gegeven moment. Een deel van het probleem is dat we de vastgoedmarkt en andere factoren, zelfs lokaal, voor het grootste deel niet individueel kunnen controleren. Het andere probleem is dat ervaren, succesvolle beleggers beginnen te denken dat ze onoverwinnelijk zijn en daardoor de neiging hebben om een ​​beetje te verslappen, en niet zoveel uitvoeren als voorheen. Hieronder geven we een paar tips die u kunt overwegen wanneer u een deal heeft die de verkeerde kant op gaat:

 

1. Achtervolg uw geïnvesteerde geld niet

Sommige investeerders die een flink bedrag op een verliezende deal hebben gezet, besluiten dat ze -omdat ze hun geïnvesteerde geld niet willen verliezen- er toch mee doorgaan omdat ze de deal willen redden. Soms is de beste financiële strategie gewoon om de deal te laten gaan, in plaats van meer geld te stoppen in een verliezende situatie. Het opstellen van "ontsnappingsclausules" in uw contract helpt veel. Maak er alleen niet teveel gebruik van, want dan verliest U uw geloofwaardigheid. En dan zult U niet meer als een serieuze investeerder worden beschouwd.

 

2. Doorloop de zaken met vertrouwenspersonen

Het is altijd verstandig om de cijfers door te nemen met iemand die u kent en vertrouwt. Iemand die de kennis en ervaring heeft om een ​​goed advies te geven. Dit kan een mentor, een geldverstrekker of andere investeerders zijn. Goede voorbeelden zijn geldverstrekkers die geen lening aangaan omwille van uw deal of investeerders die u te allen tijde goede kritiek durven te geven. Er is waarschijnlijk een goede reden voor de manier waarop zij voor en met u meedenken. Zelfs ervaren investeerders vinden af en toe een deal die emotionele waarde met zich meebrengt, maar we moeten juist leren om de feiten van emotie te kunnen scheiden.

 

3. Bepaal het punt wanneer u zich terugtrekt

Zaken gaan gepaard met veel variabelen, maar in de uiteindelijke analyse gaat het allemaal om de cijfers. Om succesvol te zijn, moet u minder uitgeven dan waarvoor u een woning verkoopt. Er moet winst gemaakt worden. Te veel aanbieden of te veel uitgeven om een ​​deal nieuw leven in te blazen, is financieel onzinnig.

Het bepalen van uw vertrekpunt is van onschatbare waarde, maar u moet zich eraan houden. In vastgoed (inclusief short sales) is het aantrekkelijk om een ​​deal te blijven nastreven nadat u hierin veel tijd en zelfs wat geld heeft geïnvesteerd. Het is beter om uw wonden te likken en uw tijd te besteden aan een andere deal die logischer is. Het blijft uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan!

 

4. Het hebben van meerdere exit strategieën

Het hebben van zowel een plan A als een plan B klinkt natuurlijk heel logisch. Stelt u zich maar eens voor dat u een pand net heeft gerenoveerd, wanneer de lokale markt besluit een onverwachte dieptepunt te bereiken. Dan heb je de optie om het alsnog te verkopen, waardoor u op de deal geld verliest. Of je hanteert een andere strategie: zoals het verhuren van het pand, het verkopen op een lease-optie of verkopen op een grondcontract. Alhoewel u niet hetgeen zou ontvangen wanneer u het zou verkopen voor de volle prijs, zorgt deze strategie wel voor een mogelijke break-even door het in een geldmaker om te zetten.

 

5. Wachten op hogere waardering

Als u zich in een snel appreciërende markt bevindt, is het misschien verstandig om te wachten totdat de waardering van het vastgoed de deal lucratiever maakt. Het is een risicovolle onderneming, maar in sommige gevallen kan het zeker goed voor u werken. Let op! Het blijft een gevaarlijk spel en het is echt gebaseerd op speculatie. Zorg er in ieder geval voor dat uw eigen vermogen voldoende reikt om dit te kunnen doen.


6. Neem een ​​partner mee

Soms als het verlies in een relatief korte tijd wordt goedgemaakt en de deal winstgevend wordt, dan is het mogelijk zinvol om een ​​geld- of kredietpartner aan te trekken. Zorg ervoor dat zodra de deal is voltooid, er genoeg winst is om door te gaan, zodat u niet allebei geld verliest.

 

7. Verkoop tegen verlies of korte verkoop

Soms is het zinvol om met verlies te verkopen en uw resterende geld en tijd opnieuw te beleggen in een andere deal die de winst oplevert die u nodig heeft om uw onderneming te blijven runnen. Voor de eigendommen die u al bezit en die om wat voor reden dan ook "ondersteboven" zijn gegaan, kunt u een korte verkoop overwegen waarbij de geldschieter(s) van uw woning u toestaan de woning te verkopen voor minder dan verschuldigd is op die woning. Er zijn zoveel verschillende factoren die hierbij een rol spelen (credit hit, verkoper bijdragen, enz.), maar wanneer u een eigendom heeft die u maandelijks zwaar belast, kunt u vanuit financieel oogpunt het beste logisch nadenken.

 

8. Blijf continu kennis en ervaring opdoen van de huidige markt

De vastgoedmarkt blijf continu in beweging, de ene keer profiteert u hiervan en de andere keer vergt het veel van u. Daarom is het van vitaal belang dat u constant op de hoogte bent van de huidige vastgoedmarkt. Zeker bij het nemen van de juiste beslissingen over wat een aantrekkelijke deal is en welke niet.

Er zijn legio mogelijkheden beschikbaar voor beleggers om cursussen en seminars bij te wonen om uw interesse en kennis in vastgoed te verbreden. Onthoud dat als u lang genoeg in deze wereld bezig bent, u misschien een deal tegenkomt die goed is begonnen maar om de een of andere reden minder aantrekkelijk wordt.. Zorg ervoor dat u naar het grote plaatje kijkt en houd rekening met uw opties. Daar ligt uw succes!

 

Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij onze ervaring, expertise en het inschakelen van ons netwerk kunnen wij onze klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. We maken graag een vrijblijvende vastgoedscan voor u tijdens een kennismakingsgesprek. Bekijk onze pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact met ons op voor meer informatie.