Eerste indrukken zijn alles – tenminste als het gaat om de verkoop van uw huis. Een meerderheid van de kopers begint online met zoeken naar hun nieuwe thuis. Als zelfs de foto’s geen hoge mate van uitstraling tonen, zullen ze er niet voor kiezen om langs te rijden en al helemaal niet bellen om een afspraak te maken. Woningen met een hoge gevelbekleding verkopen zeker sneller en vragen hogere prijzen. Een aantrekkelijke buiten- en binnenkant kan een huisverkoop maken of breken. Met een klein budget komt u ver, vooral als u de meeste klusjes zelf doet buitenshuis.

Hier zijn 7 belangrijke tips om die kopers uit hun auto en naar uw voordeur te krijgen.

1. Ten eerste, gedraag u als een koper!

Loop met een kritisch oog en een notitieblok met pen langs de buitenkant van uw hele huis. Maak aantekeningen van wat er slecht uitziet en moet worden gerepareerd, vervangen of schoongemaakt. Stap in uw auto en rijd overdag en ’s avonds langzaam vanuit beide richtingen. U zou iets kunnen zien dat u nog nooit eerder hebt opgemerkt, zoals een frisbee op het dak, een ontbrekend stuk gevelbekleding of slechte nachtverlichting.

2. Ten tweede: ruim de rommel op!

Kopers moeten zichzelf in uw woning zien wonen, met hun bezittingen en hun stijl. Ga voor een schone, gestroomlijnde look. Hier zijn enkele eenvoudige tips: verwijder fietsen, skateboards, vuilnisbakken, tuingereedschap en ander bewijs van een druk gezinsleven. Loop met een vuilnisbak door het huis en gooi stukjes papier en plastic, takken, bladeren, hond- en kat uitwerpselen weg en alles wat niet in de tuin thuishoort. Elimineer alles behalve een paar zorgvuldig geselecteerde potten en wat tuinmeubilair.

3. Maak de entree schoon

Verwijder alles, inclusief meubels en potten, van de veranda, het terras of de ingang en geef het hele gebied een grondige schoonmaak, inclusief alle spinnenwebben! Reinig de voordeur en geef hem desnoods een nieuwe verflaag. Een felle contrasterende kleur kan de voordeur van een huis tot leven brengen. De kunst is om kleuren te kiezen die passen bij de uiterlijke vormgeving en kleuren van uw huis. Herstel of verwijder beschadigde scherm- of schuurdeuren. Nieuwe buitenverlichting kan een woning snel een nieuwe look geven. Als u bezig bent, vervang dan de huisnummers en de brievenbus. Plaats een grote beplante pot aan elke kant van de voordeur. Een smaakvolle, vrolijke welkomstmat bij de deur zal kopers binnen uitnodigen.

4. Kopers zijn er gek op: verbeter of creëer een buitenruimte

Als uw terras, terras of tuin het toelaat, installeer dan meubels die de woonruimte van het huis uitbreiden naar buiten. Buitenkamers zijn een trendy attractie voor huizenkopers. Ideeën kunnen zijn: het toevoegen van een goedkoop buitendeken, een schommelbank, terrasmeubilair, sfeerverlichting, eet- of barbecuegedeelten of een vuurplaats.

5. Kijk omhoog!

De meeste huisbezitters zullen niet snel naar hun dak kijken, maar het dak is een belangrijk onderdeel waar de kopers zeker op zullen letten. Ontbreekt er een dakpan, of is het smerig en bevlekt? Verwijder mos en schimmels. Een goede reiniging of, indien nodig, een dakvervanging zal de drempelwaarde van uw woning enorm verhogen. Vergeet niet om de goten schoon te maken en bevestigingen na te kijken. Controleer of de regenpijpen correct zijn geplaatst en niet leeglopen in de richting van het huis of te dicht bij het huis uitkomen.

6. Inspecteer voorzichtig alle ramen

Vervang gebarsten vensterglazen en beschadigde schermen. Overweeg jaloezieën te installeren bij sommige ramen voor een snelle face-lift! Open altijd de luiken, gordijnen en zonwering. Open gordijnen zien er mooier uit vanaf de straat. Ga naar buiten en kijk naar uw ramen vanaf de straat en probeer een uniforme look te behouden met alle ramen. Zorg ervoor dat alle afgestoken, afbladderende verf wordt geschraapt en opnieuw wordt geverfd met een frisse laag! Het schilderen van de bekleding en luiken is een geweldige manier om het uiterlijk van uw huis op te frissen. Zorg ervoor dat uw ramen schoon en streepvrij zijn van binnen en buiten!

7. Tenslotte, geef uw tuin wat liefde en breng het tot leven!

Vervang uw portiekbakken, bloembakken en bloemenperkjes met enkele kleurrijke bloemen voor een instant face-lift. Houd het gazon zorgvuldig gemaaid en gescherpt! Besteed een weekend met het vormgeven, snoeien en terugsnoeien van overwoekerde struiken. Maai al die verwaarloosde en overwoekerde gebieden. Snoei bomen en verwijder takken die boven het huis hangen. Het is moeilijk om een ​​huis er geweldig uit te laten zien als het gazon veel onkruid bevat. Houd het onkruidvrij, bemest en water het zodat het er groen en gezond uitziet! Als u een hek heeft, zorg er dan voor dat deze in goede staat is. Vervang gebroken poorten en haal eventuele losse vergrendelingen aan.

Nu dat uw huis er van buiten weer prachtig uitziet, moet u zich natuurlijk ook bekommeren om hoe het er van binnen uitziet. Bij het verkopen van een huis komt u wel nog voor meer belangrijke taken en beslissingen te staan. Rotsvast is betrokken, denkt met u mee en geeft een passend advies. Wij adviseren over de juiste vraagprijs en verkoopstrategie, en begeleiden het gehele verkoopproces. Kiezen voor een Rotsvast verkoopmakelaar betekent kiezen voor flexibiliteit, klantvriendelijkheid en kwaliteit. Bekijk hier hoe wij u kunnen helpen.