Rotsvast.nl

Tips rondom het aankopen van een huis

 

Droomhuis gezien? Neem uw aankoopmakelaar mee!

Wanneer u een huis wilt kopen die te koop staat bij een makelaar, adviseren wij u een eigen aankoopmakelaar in de arm te nemen. Een aankoopmakelaar behartigt namelijk alleen uw belang bij het aankopen van een woning.

Belangrijke beslissing

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Dat doet u maar een paar keer in uw leven. De VBO Makelaar van Rotsvast Den Haag is betrokken, denkt met u mee en geeft u een passend advies. De aankoopmakelaar kan een deeldienst leveren (bijvoorbeeld alleen de onderhandelingen voeren) of kan u volledig van dienst zijn door u het gehele traject te begeleiden.

Van bezichtiging naar eindoordeel

Terwijl u checkt of het huis aan uw wensen voldoet, kijkt de VBO Makelaar alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Functioneert de Vereniging van Eigenaren naar behoren? Soms zal de VBO Makelaar u adviseren een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Als dit het huis van uw dromen is, dan graven wij nog dieper. Hoe zit het bijvoorbeeld met bestemmingsplannen, het energielabel en milieuaspecten? De aankoopmakelaar weet de gegevens snel boven water te krijgen. Daarnaast informeert uw eigen aankoopmakelaar u over het te volgen bieding proces en de gewenste clausules en of er al meerdere biedingen zijn.

Van onderhandeling naar koopovereenkomst

Nu is het zaak de juiste biedingsstrategie en het beste openingsbod te bepalen. De Rotsvast makelaardij kan u daarin objectief adviseren en bijstaan. Met een schat aan ervaring en hulp van o.a. de VBO-database weten VBO makelaars in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde overeenkomt.

Gefeliciteerd! Uw eindbod is geaccepteerd en de koopovereenkomst kan getekend worden, maar niet voor Rotsvast makelaardij deze grondig heeft doorgenomen.

Overdracht bij de notaris

De woning is geïnspecteerd en goedgekeurd. Het is nu slechts een kwestie van ondertekening van de akte van levering bij een notaris. De financiën worden verrekend via en door de notaris. De notaris schrijft u in het Kadaster als nieuwe eigenaar.

Naast aankopen met uw eigen Rotvast makelaar, kunt u ook:

Meer weten over uw eigen aankoopmakelaar?

Neem dan contact op met Rotsvast VBO makelaardij Den Haag - Leiden, Anna Paulownastraat 73, 2518 BC Den Haag, tel: 070-3464840, e-mail: denhaag@rotsvast.nl of leiden@rotsvast.nl.