Huurpuntentelling aanvragen voor verhuurders en beleggers.

Krijg een compleet inzicht in de waarde van uw pand(en) voor de aankomende wetswijziging!

Gepersonaliseerde adviesrapportage

Toegang tot portefeuille
in portal mogelijk

Lokale expertise
vastgoed markt

Huurpuntentelling door Rotsvast voor verhuurders en beleggers (niet voor huurders)

Een huurpuntentelling geeft de kwaliteit van de uw huurwoning(en) weer. Dit gebeurt volgens het Woningwaarderingsstelsel (WWS). Bijvoorbeeld kamergrootte (oppervlakte), WOZ-waarde en duurzaamheidsmaatregelen wegen zwaar mee in deze score.

Met de aankondiging van de nieuwe regels kan er onzekerheid ontstaan over het aantal punten welke uw woning behaalt. Rotsvast heeft een moderne tool om dit inzichtelijk te maken zodat u weet wat u te wachten staat voor de komende jaren.

Persoonlijk adviesrapport

Onze experts stellen een gepersonaliseerd rapport op en geven daarbij een optimalisatie advies voor verduurzaming en om meer punten te behalen binnen het nieuwe stelsel. Hierbij krijgt u advies van echte makelaars in uw regio die thuis zijn in de lokale vastgoedmarkt en worden uw pand(en) in kaart gebracht. Met bijvoorbeeld de opties:

Z

Dynamische berekening huurpunten

Z

Automatische aanpassing van rekenregels

Z

In kaart brengen van de woning met een 2D/3D Scan

Z

Energielabel check en verduurzamingsplan

Z

Optimalisatie advies van één van onze experts met aanbevelingen voor verhoging puntenaantal

Voorkom leegstand van uw pand

Met het nieuwe Woning Waardering Stelsel (WWS) bestaat de kans dat wanneer de woningwaarde van uw pand onder de WWS-score van 187 punten valt, uw woning in de toekomst bij een verandering van huurder voor aanzienlijk minder geld verhuurd mag worden.

Om de gevolgen voor u als verhuurder inzichtelijk te maken adviseert Rotsvast dan ook nu een puntentelling te laten maken. Met deze inzichten kunnen we dan kijken of er verbeteringen te maken zijn en deze bijtijds uit te laten voeren. Dit voorkomt leegstand in de toekomst.

Belangrijkste voorstellen van de wetswijzigingen samengevat

Z

Het Woning Waardering Stelsel (WWS) wordt uitgebreid tot en met 187 punten

Z

Valt de woningwaarde van uw pand onder de WWS-score 187 punten dan zal deze in de gereguleerde (sociale) huursector komen te vallen.

Z

De nieuw ingevoerde beperking voor de WOZ-waarde, waarbij deze maximaal 33% van het totale aantal punten mag uitmaken, zal pas van kracht zijn vanaf 187 punten.

Z

De jaarlijkse huurstijging wordt beperkt tot de CAO-stijging plus 0.5%.

Z

Het energielabel krijgt een veel zwaardere weging voor de berekening van het WWS, waarbij energielabel A++++ oplopen tot maar liefst 62 extra punten.

Doorvoeringen wetswijzigingen

Naar verwachting zal de regulering van middenhuur per 01-01-2024 van kracht zal zijn. Gedurende 2023 zal duidelijk worden op welke wijze deze plannen exacte ten uitvoer zullen worden gebracht. Met behulp van een op maat gemaakte adviesrapport kunt u als pand eigenaar hun objecten in de vrije sector krijgen door middel van ons advies en verbeterplan.

Aanvraag huurpuntentelling voor verhuurders en beleggers

Voorkom problemen bij de nieuwe wetgeving en bescherm uw investering(en), vraag eenvoudig een huurpuntentelling aan via ons contactformulier. Wij helpen u graag!

De betreffende vestiging neemt contact met u op om een afspraak te maken.

Onze beoordelingen

Lees hier wat anderen zeggen over de service van Rotsvast.