Rotsvast.nl

 

Wonen in de Pijp in Amsterdam?

BEKIJK ONS AANBOD

Op zoek naar een woning in de Pijp in Amsterdam?

De Pijp is een onderdeel van Stadsdeel Oud Zuid, maar heet in de volksmond nog altijd de Pijp. Deze buurt ligt ten zuiden van het centrum tussen de Singelgracht, de Amstel, Amstelkanaal en de Boerenwetering. Hoofdverbindingen zijn: Ceintuurbaan, Stadhouderskade, Ferdinand Bolstraat, van Woustraat en de Amsteldijk. De ondergrondse Noord-Zuidlijn word sinds 2003 aangelegd en er komt een station onder de Ferdinand Bolstraat/Albert Cuypstraat en de Ceintuurbaan.

De Pijp werd in 1876 gebouwd door veelal eigen bouwers welke snel winst wilden maken en de ruimte zo snel mogelijk vol bouwden, de zogenaamde revolutiebouw.

Er werden geen villa’s gebouwd, maar de Pijp werd een wijk van lange straten met 4 bouwlagen en witte daklijsten met kap en hijsbalk. Elke woning was tevens 3 vensters breed. Aanvankelijk zou er geen park of plantsoen in de Pijp komen, maar later werd besloten toch een park aan te leggen: het huidige Sarphatipark.

In het zuiden van de Pijp zijn meerdere groepen woningen volgens de Amsterdamse School gebouwd en tonen overeenkomsten met de bouw van het Oud Zuid gedeelte van Amsterdam. De Diamantstraat bijvoorbeeld kenmerkt zich weer door de neorenaissance elementen.

De meeste straten in de Pijp hebben de namen van schilders uitgezonderd de namen met edelstenen in Diamantbuurt. De voormalige Heineken Brouwerij, diamantslijperij Asscher, de Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark trekken veel toeristen. Cultuur snuiven kan uiteraard ook in het Ostade theater en filmtheater Rialto. Onder de expats en Nederlandse bevolking is deze buurt erg populair om in te wonen, werken, en in de vrije tijd restaurants en bars te bezoeken.

Naast een woning huren in Amsterdam kunt u ook:

Voor de leukste woningen in de Pijp kunt u terecht op onze website. Voor vragen kunt u het formulier invullen of u kunt altijd even langskomen. Onze medewerkers staan voor u klaar!