Rotsvast.nl

Nieuws

Rotsvast wederom nummer één in verhuur van woningen

Door Rotsvast op 18-08-2017

Net als in 2015 en 2016 is Rotsvast wederom de nummer één van Nederland met de verhuur van woningen. De top 25 lijst is samengesteld op basis van het aantal aangeboden huurwoningen op Pararius van juli 2016 tot en met juni 2017. Pararius stelt jaarlijks een lijst samen inclusief de overkoepelende franchiseketens. Douwe Weersta van Rotsvast geeft aan verheugd te zijn met dit nieuws en geeft aan dat naast de verhuurdiensten ook onder andere nieuwbouwprojecten zijn gerealiseerd door het land.

De lijst is representatief, aldus Jasper de Groot (directeur van Pararius). “Wij zijn het grootste woningverhuurplatform van Nederland, met meer dan 1.500 professionele verhuurmakelaars, maandelijks meer dan 1 miljoen bezoekers en jaarlijks 70.000 verhuringen”. Op basis van de hieruit verkregen data concludeert de Groot dat de omvangrijke shake-out als gevolg van de crisis en de aanpassingen in de courtagewetgeving definitief achter de rug is. “De huurmarkt heeft zich gestabiliseerd en trekt hier en daar weer aan. Bovendien gaat het zo goed met de koopmarkt, dat verkoopmakelaars zich steeds minder met de verhuurmarkt bezighouden, waardoor de echte verhuurmakelaars weer meer markt naar zich toe kunnen trekken”.

​Nr. 1 en sterke groei in Brabant​

“We zijn met Rotsvast nog altijd nummer één in verhuur van woningen en we werken dagelijks door het hele land met passie en ambitie om dit ook zo te houden. Opvallend is echter wel de groei in Brabant. Er staan maar liefst 4 kantoren uit Eindhoven in de top 75 van individuele kantoren”, aldus Hans van Gennip van Rotsvast Eindhoven. “We hebben dit te danken aan de sterkte groei in de regio en ontwikkeling van Eindhoven op economisch gebied. Eindhoven groeit economisch gezien sneller dan de vier grote steden in de Randstad. De werkeloosheid daalde en wij richten ons sterk op woningen voor werkende mensen en expats”, aldus Hans van Gennip. “Naast verhuren en actief vastgoedmanagement realiseren we ook nieuwe projecten in de regio. In Eindhoven is onlangs onder de naam Elzenthof een nieuw project bekendgemaakt en deze zal medio oktober worden opgeleverd. Het betreffen 35 short-stay appartementen gevarieerd in oppervlakte van 36m2 tot 104m2. 35 appartementen op eerste etage, dus ideaal voor een centrale huisvesting van medewerkers en bovendien met een hoge mate van luxe inzake inrichting en afwerking. Ook is er voor de drukke expat-medewerker gedacht aan de gezondheid en fitheid van huurders en heeft iedere huurder de mogelijkheid gebruik te maken van een personal trainer”, aldus Hans van Gennip.

Ontwikkelen en beleggen in vastgoed

“Rotsvast is gespecialiseerd in woningverhuur, vastgoedbeheer en actief vastgoedmanagement. Zeker als het gaat om zowel financieel, commercieel als technisch beheer van onroerend goed”, aldus Douwe Weerstra van Rotsvast Breda. “Eén van de redenen voor mij persoonlijk om me actief bezig te houden met vastgoed ontwikkelprojecten vanuit Rotsvast is dat wij op deze wijze van begin tot eind kunnen meedenken om de ultieme meerwaarde voor de klant te behalen en zelf medeverantwoordelijk te zijn voor het rendement. Het mes snijdt aan twee kanten, mee ontwikkelen en mee verdienen. Een recent voorbeeld dat volop in de media is verschenen betreft het nieuwbouwproject T63. T63 is een veelzijdig studentenhuisvestingsproject met 219 studio’s aan de Tramsingel in Breda. T63 is een inspirerend en slim doordacht woonconcept met flexibele indelingen en voorzieningen die passen bij de behoeften van de student van nu. Maar daar stopt het niet bij, recent zijn bijvoorbeeld (naast nieuwbouwprojecten in Eindhoven en Breda) ook in Delft (Superlofts) en Middelburg (Het Drieluyck) projecten gelanceerd. Bekijk alle (nieuw)bouwprojecten via de website van Rotsvast”, aldus Douwe Weerstra.