Mee blijven bewegen met de vastgoedwereld

Aan het begin van 2023 keek Douwe Weerstra van Rotsvast terug op een goed jaar in Breda. Bijna een jaar later kan hij niet anders dan concluderen dat ook 2023 een heel druk en goed jaar is geweest, voor hem en zijn team. De wereld van vastgoedverhuur en -beheer is continu in beweging. Rotsvast blijft daarin meebewegen en shuwt daarbij ook samenwerking niet.

Het team van Rotsvast Breda weet als geen ander dat vastgoedverhuurders het anno 2023 lastig hebben. “De wetgeving is aan het veranderen, stelt Douwe Weerstra, met zijn team in heel Zuidwest- Nederland actief. Tijdelijke huurcontracten, regulering Middenhuur en de Wet Goed Verhuurderschap zijn enkele voorbeelden. “Tijdelijke verhuur onder andere is straks niet meer mogelijk behoudens enkele uitzonderingen. Er gaat vast nog wel meer veranderen, voorziet Weerstra. “Fiscaal is er in 2023 ook veel veranderd. Veel zelfstandigen hebben belegd in een of meerdere woningen, soms als een vorm van pensioen. Echter, het Belastingplan 2023 heeft forse gevolgen voor het rendement dat particulieren kunnen behalen met de verhuur van woningen. Dit zijn echter tijdelijke maatregelen die naar verwachting vanaf 2027 weer gunstiger worden voor
verhuurders. Vanaf komend jaar wordt de verhuur van woningen zwaar belast bij de vermogensbelasting in box 3. De belastingdienst past bijvoorbeeld een fictief rendementspercentage van 6,17 procent op het betreffende vermogen toe. Veel komt nu ten laste van de verhuurder. Verkopen is daarentegen ook niet altijd de oplossing” Op leegstand zit daarentegen niemand te wachten. Wij streven dan ook altijd naar “geen leegstand én geen achterstand”. We zijn continu bezig met vastgoedbeheer en – onderhoud, zowel voor eenmalige als voor doorlopende klanten.

Samenwerking

Als prominente speler in de particuliere verhuur weet Rotsvast dat de kracht regionaal zit. “Maar we zijn wel een landelijke club”, onderstreept Weerstra nog maar eens. Het belang van samenwerking met collega’s in
andere regio’s, maar ook met partijen op het gebied van bijvoorbeeld onderhoud en verhuizen, wordt dan ook zeker niet onderschat. “Als je elkaar daarbij ondersteunt, kun je snel schakelen.” Verder zien we dat veel vastgoedeigenaren bezig zijn met renovatie en verduurzaming van hun panden. “Wanneer je bijvoorbeeld een hoger energielabel hebt, kun je simpelweg ook meer huur vragen. Wij nemen onze klanten daar graag in mee.” Met de blik op 2024 ziet Weerstra ‘koesteren wat je hebt’ als leidraad. “De wereld is écht aan het veranderen. Als Rotsvast proberen wij samen met de verhuurders altijd het beste rendement na te streven.”

Wat er ook gebeurt: één ding is zeker. Rotsvast blijft zich manifesteren als een betrokken en betrouwbare partner. Een partij waar je op kunt bouwen in het complete vastgoedtraject, van aankoop tot beheer.
Breda Business Lifestyle