Rotsvast.nl

 

Huren in Rotterdam?

BEKIJK ONS AANBOD

Rotterdam Kralingen

Rotterdam is verdeeld in verschillende stadsdelen, waaronder Kralingen.

Kralingen was een dorp totdat het in 1668 verkocht werd aan de stad Rotterdam. Vele welgestelde Rotterdammers hadden een buitenplaats in Kralingen, zoals Honingen en Jericho. Deze namen komen terug in de straatnamen van Kralingen: Honingerdijk en Jericholaan. Het centrum van de wijk ligt tussen de Oudedijk, de kortekade en de Hoflaan. Hier bevindt zich ook de oudste kerk van Kralingen, de hervormde Hoflaankerk. Ook bekend en erg geliefd is het park rozenburg, welke internationaal vermaard is onder plantenkenners en wandelaars. Ook bevindt zich hier de ambtswoning van de burgemeester van Rotterdam.

De Lusthofstraat is het winkelgebied van Kralingen. Hier vindt je hippe winkels zoals LOF Fashion Boutique, Datte & Die, JC Hair & Spa en keurslager van Linschoten. Bij al deze winkels staat kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Enkele bekende hotspots van Kralingen zijn: Restaurant Thuisch, Osteria Vicini, Restaurant de Tuin en de onbetwiste nummer 1, De Schone Lei. Nieuw is The Boathouse Kralingen, waar zowel zakelijk evenementen als luxe familiefeesten georganiseerd kunnen worden en welke erg mooi aan de Kralingse Plas ligt. In de haringtest van het Algemeen Dagblad (AD) staat Vishandel Ruud den Haan al jaren in de top 10 van Nederland.

Natuurlijk denkt men bij Kralingen direct aan de Erasmus Universiteit en de sociëteit Hermes van het Rotterdamsch Studenten Corps, maar er is veel meer goed onderwijs, zoals Kindergarden, Melanchton Kralingen en het Libanon Lyceum. Voor ontspanning kunt u in Kralingen meer dan goed terecht, denk maar eens aan Watersport Vereniging Rotterdam aan de Kralingse Plas, De Rotterdamse Manege “de jockey club” waar ook elk jaar het CHIO Rotterdam wordt gehouden, de golfbaan Kralingen en natuurlijk sportvereniging Victoria, waar je tennis, hockey en squash kunt spelen.

In Rotterdam Kralingen zijn vele expats gevestigd voor werk en tijdelijke projecten. Onderzoek onder expats heeft uitgewezen dat het huren van kwalitatieve appartementen en woningen de voorkeur heeft. Hiernaast is goede bereikbaarheid een must. Dit alles maakt het voor expats erg interessant om zich te vestigen in Rotterdam, aldus Michiel Kraaijeveld van Rotsvast.

Voor een goed en eerlijk advies voor het huren van een woning of appartement is Rotsvast de aangewezen partij in Rotterdam. Onze bekwame adviseurs helpen uw graag bij het vinden van een woning en behartigen uw belangen tot het uiterste!

Dit alles maakt Rotsvast DE vastgoedverhuurder van Rotterdam !

Voor meer informatie, neem contact op met ons kantoor, telefoonnummer: 010-4762323.