Rotsvast.nl

Nieuws

6 tips voor het investeren in vastgoed

Door Rotsvast Coöperatief op 15-05-2019

Investeren in vastgoed? Lees deze 6 handige tips!

Wie gaat investeren in vastgoed, wil vooral één ding: rendement. Dat is alleen niet altijd zo makkelijk, en dus moet u zelf behoorlijk wat moeite doen. Daarom: zes tips van vastgoedeigenaren die het klappen van de zweep kennen. 


1. Koop dicht bij huis
Wie investeert in vastgoed, doet dat vaak best dicht bij huis. Natuurlijk hoeft u niet het huis van uw buurman te kopen, maar investeren in een verhuurappartement In Friesland terwijl u in Brabant woont, is geen goed idee. Tijd kost namelijk geld. U kunt veel tijd besparen als uw woningen dicht in de buurt zijn. Naast het feit dat het minder tijd kost is het ook een stuk makkelijker als u wat in de woningen moet regelen. 

2. Koop nooit waar u zich niet veilig voelt
Investeren in vastgoed op plaatsen waar u zich niet veilig voelt is geen goed idee. Wanneer u zelf liever niet in een bepaalde buurt wilt wonen willen potentiële kopers/huurders dat waarschijnlijk ook niet. Investeer in een pand in een buurt waar u zelf een goed gevoel bij heeft.

3. Zorg voor een financiële buffer
100% van uw welverdiende spaargeld investeren in vastgoed is geen goed idee. U weet nooit wat morgen brengt. Probeer een buffer te hebben voor onverwachte kosten. Onderhoud, herstellingen en renovaties kunnen veel geld kosten. U als eigenaar bent vaak verantwoordelijk voor deze kosten. Probeer dus geld achter de hand te houden zodat u zichzelf niet in de problemen werkt. 

4. Zorg voor een goed huurcontract
Een juridisch waterdicht en stevig onderbouwd huurcontract is de basis om latere problemen te vermijden. Huurgeschillen komen helaas vaak voor, het is dan zaak om goed beschermd te zijn. Op het internet kunt u honderden standaardcontracten vinden. Om echt zeker te zijn van uw zaal is het verstandig om alle contracten na te laten kijken door een professional! 

5. Begin klein, eindig groot
Als beginnend vastgoedinvesteerder koopt u waarschijnlijk geen flatgebouw met dertig appartementen. Start liever met een klein appartementje en bouw vanuit daar op. Gun uzelf de tijd om de markt te ontdekken, leer uit vergissingen en leg nooit al uw eieren in hetzelfde mandje. 

6. Denk van in het begin al aan het einde
Weinig vastgoedinvesteerders doen het, maar toch is het belangrijk. Wanneer u een pand koopt, moet u al denken aan een eventuele doorverkoop. De persoon die na u komt, wil hetzelfde als u: rendement. Dat betekent dat hij potentieel ziet in uw vastgoed. Het beste wat u dan kunt doen, is door de ogen van de potentiële koper kijken en zich afvragen: is dit wel het goede moment om te verkopen? Zo houdt u alle opties open en ziet u misschien kansen die uw rendement nog kunnen vergroten.

Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij onze ervaring, expertise en het inschakelen van ons netwerk kunnen wij onze klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. We maken graag kennis met u middels een vrijblijvend informatiegesprek. Geïnteresseerd in vastgoedbegeleiding? Bekijk onze pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact met ons op voor meer informatie.