Rotsvast.nl

Nieuws

Tips voor millennials die willen investeren in onroerend goed

Door Rotsvast Coöperatief op 06-05-2019

Er zijn verschillende manieren hoe millennials kunnen beginnen met het investeren in vastgoed, iedereen bewandelt een ander pad, afhankelijk van uw werksituatie, financieel verleden en spaargeld. Er zijn echter verschillende principes die elke vastgoedinvesteerder moet volgen, ongeacht de route die ze nemen. Vooral als ze nieuw zijn in de vastgoedwereld is dit belangrijk. Hier zijn een paar manieren waarop u kunt beginnen met de voorbereidingen voor uw eerste investering in onroerend goed:

1. Werk aan uw credit score

Investeren in onroerend goed is niet iets dat u van de ene op de andere dag kunt doen. Er zijn een aantal stappen die u moet nemen voordat u uw eerste woning koopt, zoals het hebben van een goede credit score. Als het gaat om persoonlijke leningen, is uw credit score niet zo belangrijk dan wanneer het om een traditionele lening gaat bij een bank. Als u geld leent voor een percentage van de winst, kijken investeerders meestal naar de waarde van het onroerend goed en niet naar uw financiën. Het aflossen van al uw leningen en het hebben van een goede credit score geeft u echter een voordeel.

2. Sparen

Er zijn tal van manieren om financiering voor uw vastgoedinvestering te krijgen, maar het hebben van een bewijs van goede spaarrekening helpt u bij het vinden van een geldverstrekker. Succesvolle beleggers beginnen met het sparen van een bepaald bedrag van uw maandelijkse salaris totdat ze hun eerst aankoop doen. Als u dit doet, leert u ook de waarde van uw geld en zelfbeheersing. Dit kan moeilijk zijn als u leningen hebt, maar als u zich eerst richt op het afbetalen van hoge rente tegoeden, meer betaalt dan het minimaal verschuldigde saldo en alleen geld besteedt aan het hoogstnoodzakelijke, kunt u uw leningen veel sneller afbetalen. 

3. Twijfel niet aan uzelf

Elke belegger moet ergens beginnen en u moet uw faalangst niet in de weg laten lopen. Falen is een deel van het leven en het is een groot deel van de investeringen. Er zijn altijd risico's, maar goed onderzoek kan u helpen om het risico te minimaliseren en geld te verdienen. U zult fouten maken, maar u zult van de fouten leren. U kunt die stem in uw achterhoofd horen zeggen dat u gaat falen, maar dat betekent niet dat u het moet geloven! Het belangrijkste is om gewoon naar buiten te gaan en te beginnen met investeren en onderweg zal u de rest leren!

4. Begin met netwerken

Een belangrijk aspect van beleggen is om de juiste mensen te leren kennen. Tijdens een ontmoeting met makelaars in onroerend goed, aannemers en andere investeerders, leert u meer over de sector en maakt u onderweg belangrijke contacten. Als het gaat om beleggen in onroerend goed, wilt u een solide team van mensen hebben waarmee u werkt voordat u gaat beginnen met investeren. Er zijn tal van vastgoedinvesteringsorganisaties, evenementen en bijeenkomsten overal in het land en u kunt ze vinden door online te zoeken.

5. Volg uw hoofd

Het is gemakkelijk om uw beslissingen op uw hart te baseren in plaats van op uw hoofd, vooral als het gaat om onroerend goed. Een woning ziet er aan de buitenkant misschien perfect uit, maar het is misschien niet alles. Professioneel advies krijgen is altijd een slimme zet als het gaat om het kopen van onroerend goed. Een objectieve inspecteur helpt u bepalen of het onroerend goed het geld en de moeite waard is. Er zijn tal van dingen onder de oppervlakte van het pand die mogelijk meer geld kosten dan u denkt. Vraag een inspecteur om te bepalen hoeveel u moet uitgeven aan onderhoud en reparaties voordat u de woning koopt. Investeren gaat immers niet over buikgevoel, emoties of het volgen van uw hart - het gaat allemaal om het doen van wiskunde.

6. Bestudeer de markt

Over wiskunde gesproken, dat brengt ons bij het laatste punt. Het kopen, renoveren en verkopen van het huis is het kortste en meest opwindende deel van de investering. Dat is slechts het topje van de ijsberg. Voordat u zelfs maar een voet op het terrein zet dat u van plan bent te kopen, moet u onderzoek doen. U kunt beginnen met het bepalen van uw doel prijsbereik en zien welke huizen in die reeks verkopen, hoe lang ze verkopen en hoeveel keer de prijs is verlaagd. Wanneer we kijken naar de buurten en onroerendgoedmarkten, zijn hier slechts enkele aspecten waarmee rekening moet worden gehouden: openbaar vervoer, scholen, enzovoort. Zo veel mogelijk plannen en onderzoeken zal helpen het risico te minimaliseren en dat betekent meer geld op lange termijn.

Bij het verkopen van een huis komt u wel nog voor meer belangrijke taken en beslissingen te staan. Rotsvast is betrokken, denkt met u mee en geeft een passend advies. Wij adviseren over de juiste vraagprijs en verkoopstrategie, en begeleiden het gehele verkoopproces. Kiezen voor een Rotsvast verkoopmakelaar betekent kiezen voor flexibiliteit, klantvriendelijkheid en kwaliteit. Bekijk hier hoe wij u kunnen helpen.