Rotsvast.nl

Nieuws

De eerste indruk telt. Tips om uw pand fotogeniek te maken

Door Rotsvast Coöperatief op 17-04-2019

 

De meeste huizenkopers beginnen hun zoektocht online, dus het is belangrijk om een goede eerste indruk te geven! U wilt natuurlijk voorkomen dat uw pand genegeerd wordt als men de foto’s bekijkt. Volg daarom deze tips om uw huis voor te bereiden om zo de beste foto’s te maken.

Algemene tips:
Reinig het hele huis grondig (Stofzuig het tapijt, dweil harde vloeren, schone werkbladen, schone ramen), zorg dat alle lampen aan staan en dat doorgebrande gloeilampen zijn vervangen. Het staat ook altijd mooier als alle gloeilampen dezelfde temperatuur hebben. Verder is het verstandig om alle apparatuur, zoals: tv’s, computerschermen en ventilatoren uit te zetten. Zorg er ook voor dat jaloezieën en gordijnen open zijn voor extra lichtinval. Vervang persoonlijke foto’s door landschaps- of object foto's, maak alle bedden op, verwijder kleine vloerkleden (om de echte vloer goed te laten zien) en zorg ervoor dat schoenen en jassen in kasten opgeborgen zijn. 

Voorkant van het huis:
Om mooie foto’s van de voorkant van het huis te krijgen is het belangrijk dat auto’s van de oprit zijn verwijderd. Mocht je gras/struiken in de voortuin hebben, zorg er dan voor dat dit er verzorgd bij staat. Lege plantenbakken mogen aan de kant gezet worden en spinnenwebben moeten worden verwijderd. Daarnaast is het ook verstandig om speelgoed ook uit het zicht te laten. 

Achtertuin:
Een mooie achtertuin is voor veel huiszoekers erg belangrijk. Zorg er dus voor dat de veranda er mooi bij ligt. Zorg dat eventuele kussens niet vervaagd zijn. Ook voor de achtertuin is het van belang dat al het speelgoed is opgeruimd en het gras en de planten er verzorgd bij staan. Mocht je een zwembad in de tuin hebben, is het natuurlijk van belang dat deze schoon is. 

Keuken:
Maak in de keuken de werkbladen volledig schoon. Zorg er voor dat er geen messenblokken of bakbenodigdheden op het aanrecht staan. Probeer het te beperken tot één apparaat. Mochten er foto’s of magneten op de koelkast hangen, is het ook verstandig dat deze worden opgeruimd. 

Eetkamer:
Zorg er voor dat de tafel mooi opgeruimd is, het staat altijd erg mooi wanneer er een decoratie op tafel geplaatst wordt, dit kan een bos bloemen zijn. Zorg dat de eetkamerstoelen netjes staan aangeschoven en dat er geen kinderstoelen aanwezig zijn. ​​​​

Woonkamer:
Zorg dat er geen tijdschriften of papieren in de woonkamer liggen. Rangschik de kussens en leg deze netjes in de hoek van de bank of stoel. Als er een tapijt aanwezig is, zorg dat deze er dan fris uitziet. 

Slaapkamers:
Het is in de slaapkamer altijd belangrijk dat het bed is opgemaakt. Verwijder persoonlijke spullen zoals foto’s en zorg ervoor dat er geen (verleng)snoeren in het beeld staan. 

Badkamer:
Zorg er voor dat de badkamer er spik en span uitziet. Voor veel mensen is een mooie badkamer erg belangrijk. Zorg ervoor dat er geen zeep, tandenborstels, medicijnen, deodorant etc. aanwezig is op de foto’s. Verwijder ook de vuile handdoeken en vouw schone handdoeken op.

Nu dat uw huis er weer prachtig uitziet op de foto, kunt u zich natuurlijk weer bezig houden met de verkoop van uw huis. Bij het verkopen van een huis komt u wel nog voor meer belangrijke taken en beslissingen te staan. Rotsvast is betrokken, denkt met u mee en geeft een passend advies. Wij adviseren over de juiste vraagprijs en verkoopstrategie, en begeleiden het gehele verkoopproces. Kiezen voor een Rotsvast verkoopmakelaar betekent kiezen voor flexibiliteit, klantvriendelijkheid en kwaliteit. Bekijk hier hoe wij u kunnen helpen.