Rotsvast.nl

Nieuws

De voor- en nadelen van oude of nieuwe huurobjecten

Door Rotsvast op 07-01-2019

In het onroerend goed bestaat een verzameling van klassieke debatten die waarschijnlijk onopgelost blijven. Moet u huizen inkopen voor winst, of huizen kopen en houden voor lange termijn verhuur? Als u voor lange termijn verhuur kiest, moet u dan focussen op cashflow of kapitaalgroei? Moet u een portfolio aan eengezinswoningen kopen of misschien wel meerdere gezinsappartementen? De schuld op uw beleggingsportefeuille aflossen of verhogen door meer waarde aan uw huizen toe te voegen? Moet u panden kopen op locaties met A- of B-locaties?

De voordelen van het kopen van oude huurwoningen

Er zijn drie belangrijke voordelen bij het kopen van oude huurwoningen:

  1. Gevestigde locatie en vaker dichterbij het centrum

  2. Voorspelbare markttarieven voor waardes en huren.

  3. Oudere woningen zijn over het algemeen beter gebouwd

Het belangrijkste voordeel bij de aankoop van oudere huurwoningen is dat ze zich meestal in charmante wijken bevinden dichter bij de belangrijkste knooppunten van de stad. Als zodanig trekken ze huurders aan die zich het meest bezighouden met levensstijl en nabijheid. Deze huurdersgroep heeft zijn voor- en nadelen. Enerzijds zijn het professionals die voldoen aan de criteria voor inkomen en kredietwaardigheid. Anderzijds zijn ze meestal meer tijdelijke huurders en blijven ze niet voor langere huurperiodes.

Het tweede voordeel bij de aankoop van oudere huurwoningen is dat de markttarieven voor waarde en huurprijzen zp goed als vastgesteld zijn omdat de buurt daar al langer gevestigd zit. Soms wanneer u nieuwbouw koopt, is er een zekere mate van goed geïnformeerde schatting die u moet doen om de juiste huurprijs te bepalen.

Last but not least, geloven beleggers die oudere panden kopen dat ze beter zijn gebouwd dan de nieuwere panden. Ook is er een duidelijke trend naar een hogere dichtheid in bouwen. Oudere buurten hadden doorgaans grotere kavels met huizen met meer ruimte tussen elkaar. Nu proberen bouwers meer huizen op hetzelfde aantal plaatsen te bouwen vanwege de stijgende grondkosten.

De voordelen van nieuwere huurwoningen

Laten we vervolgens eens kijken naar de voordelen van nieuwere huurwoningen. Er zijn vier belangrijke voordelen van nieuwere verhuur:

  1. Meer voorspelbare cashflow door lagere kapitaaluitgaven

  2. Hogere energie-efficiëntie en lagere energierekeningen voor uw huurders

  3. Langere huurtermijnen en minder omloop

  4. Hoger groeipotentieel

Ten eerste hebben nieuwere panden lagere investeringsuitgaven in het komende decennium van eigendom omdat al hun grote systemen nieuwer zijn. Zelfs in het geval van een vernieuwde oudere huur, zult u waarschijnlijk duurdere reparaties zien bij oudere huurwoningen dan nieuwere. Als u een huurwoning koopt die minder dan 5 jaar oud is, heeft het dak nog 20-25 jaar over voordat het een volledige vervanging of reparatie nodig heeft. Dat is meestal niet het geval bij oudere huurwoningen. Anders gezegd, als u wilt dat de prestaties van uw vastgoedportefeuille meer voorspelbaar zijn, koopt u nieuwe huurwoningen.

Ten tweede zijn nieuwere woningen doorgaans energie-efficiënter omdat ze betere isolatie en betere kozijnen hebben. Dit leidt tot lagere energierekeningen voor de huurders en dat zorgt er (hopelijk) voor dat uw huurders langer blijven. Wanneer een huurder voor het eerst overweegt om jouw woning te huren, kijken ze vaak alleen naar de huurprijs. Maar wanneer ze overwegen hun huur te vernieuwen, kijken ze naar de combinatie van huurprijs plus nutsvoorzieningen. Als uw oudere huurwoning ervoor zorgt dat uw huurder elke maand €200 aan elektriciteitsrekeningen ziet in de winter dan kunt u erop vertrouwen dat ze op zoek gaan naar een meer energiezuinige oplossing, of zelfs woning.

Dit is het perfecte deel van het derde voordeel van nieuwere huurwoningen: langere huurvoorwaarden en minder omloop. Dit gebeurt om verschillende redenen. Ten eerste wordt de huurdersgroep in nieuwere wijken vooral aangetrokken door de scholen in de buurt en ouders zijn meestal terughoudend om hun school voor kinderen te veranderen. In plaats van huurders die elk jaar verhuizen, krijgen nieuwere huurovereenkomsten gemiddelde huurvoorwaarden van 3-4 jaar. Ten tweede, nieuwere woningen vereisen minder reparaties, wat betekent minder gedoe voor uw huurders en een betere huurervaring.

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, zijn nieuwere huurwoningen, mits correct aangeschaft, gelegen in het pad van groei. Er is absoluut een element van risico en onvoorspelbaarheid betrokken bij de inkoop in een gebied dat nog niet is gevestigd, maar datzelfde risico biedt de mogelijkheid tot groei-opbrengsten die je gewoon niet ziet in oudere gevestigde buurten.

Laatste gedachten

Er zijn meer nuances in deze discussie dan nu zijn behandeld. Er zijn bijvoorbeeld markten waar nieuwere accommodaties gewoon geen optie zijn, dus oudere verhuur alles is wat je krijgt. In andere markten zijn sommige van de trends die zijn genoemd (dat wil zeggen, nieuwere woningen = betere omgeving) niet van toepassing. Maar het doel van dit artikel is om een ​​overzicht te bieden van de trends die in de meeste gevallen van toepassing zijn.

Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij onze ervaring, expertise en het inschakelen van ons netwerk kunnen wij onze klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. We maken graag kennis met u middels een vrijblijvend informatiegesprek. Geïnteresseerd in vastgoedbegeleiding? Bekijk onze pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact met ons op voor meer informatie.