Rotsvast.nl

Nieuws

Gewoontes van succesvolle vastgoedinvesteerders

Door Rotsvast op 20-12-2018

Gezamenlijke investeringen, wholesaling en vastgoedbeheer zijn slechts een paar van de manieren waarop beleggers kunnen profiteren van onroerend goed, maar het kost een beetje gezond verstand om succesvol te worden in deze competitieve branche.

Hoewel bepaalde universiteiten cursussen en programma's aanbieden die specifiek ten goede komen aan vastgoedbeleggers, is een diploma niet noodzakelijk een voorwaarde voor een rendabele belegging in onroerend goed. Of een belegger nu een diploma bezit of niet, er zijn bepaalde kenmerken die topbeleggers van onroerend goed vaak bezitten. Hier zijn de 10 gewoontes die zeer effectieve beleggers in onroerend goed delen.

1. Maak een plan
Vastgoedbeleggers moeten hun vastgoedactiviteiten als een bedrijf zien om doelen op korte en lange termijn vast te stellen en te bereiken. Een businessplan biedt beleggers ook de mogelijkheid om het grote geheel te visualiseren, waardoor de focus op de doelen blijft liggen en niet op kleine tegenvallers. Beleggen in onroerend goed kan ingewikkeld en veeleisend zijn, een solide plan kan investeerders georganiseerd en doelgericht houden.

2. Ken de markt
Effectieve vastgoedbeleggers werven veel kennis over hun geselecteerde markt(en). Op de hoogte blijven van de huidige trends - inclusief eventuele veranderingen in gewoonten van consumentenbestedingen, hypotheekrente en het werkloosheidspercentage, om er maar een paar te noemen - laten beleggers in onroerend goed de huidige omstandigheden erkennen en plannen voor de toekomst. Dit stelt hen in staat te voorspellen wanneer trends kunnen veranderen, waardoor potentiële kansen voor de voorbereide belegger worden gecreëerd.

3. Wees eerlijk
Beleggers zijn meestal niet verplicht om een ​​bepaalde mate van ethiek te handhaven. Hoewel het gemakkelijk zou zijn om van deze situatie gebruik te maken, handhaven de meeste succesvolle vastgoedbeleggers hoge ethische normen. Aangezien beleggen in onroerend goed te maken heeft met mensen, is de reputatie van een belegger waarschijnlijk verreikend. Effectieve vastgoedbeleggers weten dat het beter is om eerlijk te zijn, in plaats van te zien waarmee ze wegkomen. Lees ook: Waarom het loont om recht door zee te zijn in onroerend goed

4. Ontwikkel kennis
Het is belangrijk voor beleggers om een ​​focus te ontwikkelen om de diepte van kennis te verkrijgen die essentieel is om succesvol te worden. De tijd nemen om dit niveau van begrip van een bepaald gebied op te bouwen, is een integraal onderdeel van succes op lange termijn. Zodra u een bepaalde markt onder de knie heeft, kan u als belegger overstappen naar aanvullende gebieden met dezelfde diepgaande aanpak.

5. Moedig verwijzingen aan
Verwijzingen genereren een aanzienlijk deel van de activiteiten van een belegger in onroerend goed, dus het is van cruciaal belang dat beleggers anderen met respect behandelen. Dit omvat zakenpartners, relaties, klanten, huurders en iedereen met wie de belegger een zakelijke relatie heeft. Effectieve vastgoedbeleggers besteden aandacht aan details, luisteren naar en reageren op klachten en vertegenwoordigen hun bedrijf op een positieve en professionele manier. Dit bouwt het soort reputatie op dat anderen geïnteresseerd maakt in het werken met die investeerders.

6. Blijf op de hoogte
Zoals met elk bedrijf, is het noodzakelijk om op de hoogte te blijven van de wetten, voorschriften, terminologie en trends die de basis vormen van de activiteiten van de belegger in onroerend goed. Beleggers die achterop raken, lopen niet alleen het risico dat ze hun bedrijfsactiviteiten verliezen, maar ook juridische consequenties als wetten worden genegeerd of verbroken. Succesvolle vastgoedbeleggers blijven opgeleid en passen zich aan aan veranderende regelgeving of economische trends.

7. Ken de risico’s
Aandelen- of future-markt-beleggers worden overspoeld met waarschuwingen die betrekking hebben met de inherente risico's die gepaard gaan met beleggen. Beleggers in onroerend goed hebben echter meer kans om advertenties te zien die precies het tegenovergestelde claimen: dat het gemakkelijk is om geld te verdienen in onroerend goed. Voorzichtige vastgoedinvesteerders begrijpen de risico's - niet alleen op het gebied van deals, maar ook de juridische implicaties - en passen hun activiteiten aan om die risico's te verminderen.

8. Investeer in een accountant
Belastingen omvatten een aanzienlijk deel van de jaarlijkse uitgaven van een vastgoedinvesteerder. Het begrijpen van de huidige belastingwetgeving kan gecompliceerd zijn en het vergt veel tijd om het allemaal te snappen. Scherpe vastgoedbeleggers gebruiken de diensten van een gekwalificeerde, gerenommeerde accountant om de boeken van het bedrijf te verwerken. De kosten kunnen terugverdiend worden door de besparingen die een professional kan opleveren voor het bedrijf.

9. Vind ondersteuning
Het leren van de beleggingsactiviteit is een uitdaging voor iemand die dingen op zichzelf probeert te doen. Effectieve vastgoedinvesteerders schrijven vaak een deel van hun succes toe aan anderen - of het nu een mentor, een advocaat of een ondersteunende vriend is. In plaats van tijd en geld te riskeren om een ​​moeilijk probleem alleen aan te pakken, weten succesvolle vastgoedbeleggers dat het de extra kosten (in termen van geld en ego) waard is om de expertise van andere mensen te omarmen.

10. Bouw een netwerk
Een netwerk kan belangrijke ondersteuning bieden en kansen creëren voor zowel nieuwe als ervaren vastgoedbeleggers. Dit type groep - bestaande uit een goed gekozen mentor, zakenpartners, klanten of leden van een non-profitorganisatie - stelt beleggers in staat om elkaar uit te dagen en te ondersteunen. Omdat veel van beleggen in onroerend goed afhankelijk is van ervaringsleren, begrijpen slimme vastgoedbeleggers het belang van het opbouwen van een netwerk.

Rotsvast heeft een sterke focus op klant- en servicegerichtheid en kijkt altijd naar het rendement op vastgoed. Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij onze ervaring, expertise en het inschakelen van ons netwerk kunnen wij onze klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. We maken graag kennis met u middels een vrijblijvend informatiegesprek. Bekijk onze pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact met ons op voor meer informatie.