Rotsvast.nl

Nieuws

Vermijd deze fouten als u investeert in onroerend goed

Door Rotsvast op 05-11-2018

 

Investeren in vastgoed kan erg winstgevend zijn, maar het is niet dat u er altijd snel rijk van wordt. Investeringen in onroerend goed kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan het opbouwen van een persoonlijk pensioenpotje of een leuke erfenis voor uw kinderen opleveren. Maar het kan ook leiden tot financiële frustratie, of zelfs serieuzer: een telefoontje naar een faillissementsadvocaat.

 

Beleggen in vastgoed is een zeer competitieve markt. Of u nu een beginnende belegger bent of een vastgoed goeroe, het is van cruciaal belang uzelf te beschermen tegen beleggingsfouten. Het vermijden van de volgende misstappen kan u op weg helpen naar winst en financiële onafhankelijkheid.

 

Financiën en budgetplanning

Elke succesvolle belegger weet dat een doordachte planning noodzakelijk is. Het afstemmen van de tijd en moeite om een ​​degelijke financiële strategie uit te werken, is de beste manier om een ​​winstgevende onderneming te verzekeren. De eerste overweging is of u voldoende eigen vermogen en/of liquide middelen hebt om het onroerend goed te beheren. Veel vastgoed advocaten laten weten dat overmatig beheer een investeerder in gevaar zal brengen voor toekomstige verliezen. Slechte budgetplanning, een markt terugval, onvoorziene reparaties of vertraagde renovatie tijdlijnen; alles heeft ernstige gevolgen voor het bedrijfsresultaat. Een andere belangrijke overweging, is het inhuren van een vastgoed advocaat om u op de hoogte te houden van de laatste wetten en regelgevingen. Daarnaast kan een accountant u helpen met het volgen van uw financiën.

Om deze valkuilen te voorkomen, moet u een samenhangend budgetplan opstellen om ervoor te zorgen dat u de financiën heeft om uw investering te ondersteunen. Idealiter zou een budget drie tot zes maanden aan hypotheekbetalingen moeten bevatten, voldoende middelen voor reparatie- en upgrade kosten, evenals een budget om advocaten of accountants in te huren.


Dat gezegd hebbende, niet alles verloopt gelijk volgens plan. U zou het onverwachte moeten kunnen verwachten en een back-up plan moeten bedenken als de dingen niet werken zoals u wilde.
 

Ken uw investeringen

 

Een andere stap naar succes is om zoveel mogelijk te weten te komen over het onroerend goed. Het onderzoeken van de geschiedenis, de algemene marktsituatie en het leren kennen van de omgeving zijn goede uitgangspunten. U moet zich ook afvragen of het onroerend goed past in uw algemene investerings- en budgetplan. Als u op de hoogte bent van belangrijke details, kunt u bepalen of het onroerend goed over het algemeen een goede investering is, of de vraagprijs redelijk is en welke uitgaven in de toekomst mogelijk zijn.

 

Een paar vragen waar u rekening mee moet houden zijn:

 

  1. Wat is de huidige staat van het onroerend goed? Zijn er grote structurele problemen? Wat moet worden geüpgraded of vervangen om het pand leefbaar te maken en winst te maken?

  2. Hoe ziet de buurt eruit? En wat is er verder bekend over de locatie en omgeving? U moet mogelijk een vastgoed advocaat raadplegen om na te gaan wat de plaatselijke wetgeving is.

  3. Hoe staat de vastgoedmarkt ervoor? Lijkt het een verstandige langetermijninvestering? Advies krijgen van een succesvolle belegger of een makelaar in onroerend goed kan u misschien een beter beeld geven van waar de markt naartoe gaat.

  4. Waarom overweegt u om onroerend goed in dit specifieke gebied te kopen? Waarom is het pand te koop?

 

Een van de grootste fouten die nieuwe investeerders maken, is dat ze impulsief zijn en niet de tijd of moeite nemen om de juiste vragen te stellen. Investeringsbeslissingen moeten gebaseerd zijn op betrouwbare kennis en degelijke bedrijfsanalyse en berekening, in plaats van een onderbuikgevoel. Vermijd ook advies van individuen die misschien geen nauwkeurige kennis hebben van de lokale industrie. Denk erover na: zou u uw tandarts om advies vragen over een goede advocaat in de stad? Waarschijnlijk niet.

 

Wees bewust van wetten en voorschriften

Een andere noodzaak is om op de hoogte te blijven van de wettelijke en regelgevende kaders die erbij komen kijken. Het kan sterk variëren, afhankelijk van het gebied waarin u investeert. U moet rekening houden met wetten en passiva, belastingregels, Fair Housing en discriminatie, evenals nationale en regionale implicaties.

Het inhuren van een belastingadviseur die gespecialiseerd is in vastgoed, of het raadplegen van een vastgoed advocaat kan nodig zijn om het beste advies te krijgen over hoe u in de toekomst juridische problemen kunt voorkomen. In plaats van al het onderzoek alleen te doen, kunt u door een professional in te huren uw aandacht richten op urgentere zaken.

 

Planning voor de toekomst

Veel beleggers plannen de toekomst van hun eigendom niet goed en komen vast te zitten zonder een rendabele exit strategie. Hun veronderstelling is dat ze het ofwel zullen huren of het met winst zullen verkopen. Maar wat als de marktkrachten niet op één lijn zitten en er geen kopers of huurders zijn?

 

De beste benadering is om uw plan A exit strategie aan te vullen met een plan B en een plan C. U kunt overwegen om op te knappen en door te verkopen, een lease-to-own optie aanbieden of verkopen aan een andere belegger net onder de marktprijs. Optimistisch gezien maakt u nog steeds winst, maar u kunt op zijn minst toekomstige verliezen beperken.

 

Maak uw eigen succes!

Het is duidelijk dat er veel valkuilen zijn die u moet vermijden als u begint met beleggen in vastgoed. De realiteit is dat het niet gemakkelijk is, want als het makkelijk was, zou iedereen het doen. De meeste fouten kunnen worden vermeden met een zorgvuldige planning, zorgvuldig onderzoek en het stellen van de juiste vragen, waardoor u een rendabel en duurzaam rendement op uw investering behaalt.

 

Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij onze ervaring, expertise en het inschakelen van ons netwerk kunnen wij onze klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. We maken graag kennis met u middels een vrijblijvend informatiegesprek. Geïnteresseerd in vastgoedbegeleiding? Bekijk onze pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact met ons op voor meer informatie.