Rotsvast.nl

Nieuws

Welke beleggingsstrategieën werken het beste voor u?

Door Rotsvast op 05-09-2018

Zelfs als ervaren vastgoedbelegger moet u van tijd tot tijd nadenken over welke soorten beleggingsstrategieën u waarschijnlijk in uw beleggingsactiviteiten moet gebruiken om het meest succesvol te zijn. Als beginnend belegger heeft u daar mogelijk nog geen "gevoel" bij welke het beste bij u en uw huidige situatie passen. In dit artikel beschrijven we 7 overwegingen om uw beleggingsstrategie te bepalen.

Om u nog meer te verwarren, zijn er een heleboel potentiële soorten investeringsmogelijkheden die u na kunt streven; van groothandel, lease-opties, rehabs, buy & hold-verhuur en meer. En dan is er de kwestie van financiering; gaat het om cash, bitcoin, conventioneel, crowdfunding, overheidslening, verkoper financiering of iets wat meer ‘outside the box’. En tot slot: voor wie bent u aan het werk? Werkt u met eengezinswoningen, meerdere gezinnen, commercieel of juist een combinatie? Wat voor soort beleggen u ook maakt, er is geen goed of fout antwoord en het antwoord kan zelfs leiden tot: ‘Het hangt ervan af’. Dat gezegd hebbende, er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het overwegen van een beleggingsstrategie, of het nu uw eerste of uw honderdste is!

 

7 overwegingen om uw beleggingsstrategie te bepalen

Hier zijn 7 overwegingen waarmee u rekening mee moet houden bij het kiezen van een beleggingsstrategie (of -strategieën) die het beste bij u en uw vastgoedbelegging en visie passen:

1. De huidige vastgoedmarkt

Weten wanneer de huidige markt een opwaartse of neerwaartse trend kent - of gewoon plat is - is belangrijk omdat er bepaalde strategieën zijn die beter werken in de ene markt dan in de andere. Leasemogelijkheden werken bijvoorbeeld vooral goed wanneer de markt opwaarts stijgt. Renovatie investeringen en wholesaling werken in beide markten, maar in een neerwaartse markt is het gemakkelijker om deals te vinden, maar het is moeilijker om ze te verkopen. Het is precies het tegenovergestelde met renovaties en wholesaling in een up-markt. Als de rente laag is, hebben mensen de neiging om te kopen in plaats van te huren, waardoor de leegstand ratio vaak omhoog gaat. Wat de markt ook is, ken de trends en wat er op dit moment voor u kan werken (of juist niet).

2. Uw kennis- en ervaringsniveau

Het is belangrijk om rekening te houden met uw kennisniveau en expertisegebieden bij het bepalen van uw voorkeursinvesteringsstrategieën. Er kunnen strategieën zijn die goed werken in uw huidige markt, deze kunt u omarmen zolang u de kennis, vaardigheden en het team hebt om dit tot een succes te brengen. Wees voorzichtig bij het aannemen van een nieuwe strategie, vooral wanneer dit een aantal ingewikkeldheden met zich kan meebrengen, zoals een wrap, short sale of andere strategieën met veel variabelen. Dit is waar een mentor of vertrouwde adviseur van onschatbare waarde kan zijn!

3. Uw financiële en andere zakelijke doelen

U moet ook goed nadenken wat u wilt gaan bereiken - heeft u dit al eens voor uzelf opgeschreven? Wat hoopt u te bereiken in het volgende jaar, over 3 jaar en 5 jaar? Hoeveel inkomen wilt u verdienen voor uw inspanningen en waarom? Waarom is de grote vraag. Als u kunt antwoorden ‘waarom’ u bepaalde doelen wilt nastreven, geeft dat een goed gevoel van richting - ook als het even niet meezit. Hoe goed u uw onderneming ook runt, er zullen altijd tijden komen van tegenslagen en uitdagingen.

4. Gaat u fulltime of parttime investeren?

Het mooie aan beleggen in vastgoed is dat u het vol- of deeltijd kunt doen! Als u een geweldige baan heeft, maar u wilt wat extra inkomsten en een paar leuke extra's hebben voor uw dierbaren of een portfolio van huurwoningen bouwen voor uw pensioen, dan kan dat. Als u besluit dat voltijds beleggen meer in uw straatje ligt, kunt u dat ook doen. Velen zijn begonnen als parttime investeerders en deden het goed genoeg dat ze uiteindelijk hebben besloten om het fulltime te gaan doen. Voltijds investeerders zullen waarschijnlijk het meeste, zo niet al hun inkomsten halen uit de onroerendgoedsector, dus het is absoluut noodzakelijk dat u alles op alles zet, tenminste totdat u uw visie en onderneming op gang heeft gebracht.

5. Hoe groot en betrokken is uw zakelijke netwerk?

Beleggen in vastgoed is vrijwel onmogelijk om alleen te doen. Jezelf omringen met een team van experts zoals een advocaat, investeerder, makelaar, aannemer en meer, kan een groot verschil maken in uw succes! Geweldige teamleden helpen u uzelf vooruit te komen, helpen u uit de problemen te blijven en kunnen u advies en expertise bieden over gebieden die wellicht nieuw voor u zijn. Zij kunnen u helpen om leads uit hun netwerk te krijgen. Ze kunnen ook andere connecties aanbevelen. De beste manier om uw zakenpartners te ontmoeten is door te netwerken, netwerken en nog meer netwerken!

6. Uw motivatie en werkethiek.

Als u naar de vastgoedjongens op tv, in de media of op het internet kijkt, lees of luistert, denkt u misschien dat iedereen het met weinig moeite kan doen. Niets is minder waar. Werken met onroerend goed is een serieuze bezigheid en moet als zodanig worden behandeld. Het kost tijd, toewijding, focus, werkethiek, aandacht voor detail, timemanagement en meer. Als u er voor werkt en u vasthoudt aan uw doelen en dromen, kunnen de beloningen uw grootste dromen waarmaken.

7. Activa en toegang tot fondsen en financiering

Het klopt dat u met weinig of geen geld in onroerend goed kunt beleggen - eigenlijk is dat niet zo moeilijk. Maar op een gegeven moment moet u een reservefonds hebben voor het geval er iets onverwachts gebeurt. Het hebben van een aantal middelen maakt het proces een stuk eenvoudiger, net als het hebben van wat beschikbaar geld - of op zijn minst toegang hebben tot. Als u geen bezittingen of contant geld hebt, kijk dan of er iemand in uw "cirkel" is die het kan leveren als de juiste deal komt. Naarmate u verder komt met uw bedrijf, moet u een van uw doelen zijn om activa op te bouwen in de vorm van contante reserves en vermogen in uw panden. Het bezit van huurwoningen is een geweldige manier om al het bovenstaande te doen en onderweg van wat passief inkomen te genieten. Ongeacht wat uw beleggingsstrategieën zijn, uiteindelijk moet u terechtkomen op een plaats waar passief inkomen binnenkomt en, of u nu blijft werken of niet, de inkomstenstroom blijft stromen. Dat is het!

Een paar laatste suggesties ...

Zorg voor meer dan één investeringsstrategie, maar raak niet te verdund, achtervolg elke deal die kunt binnenhalen. Zorg dat u leert van uw eigen ervaringen. Blijf altijd leren omdat markten, wetten en technieken veranderen. Vergeet niet dat u geld kunt verdienen in een vastgoed markt, zolang u:

  1. Weet wat er momenteel werkt in de markt,
  2. Een betrouwbaar team van mensen om u heen heeft,
  3. Beleggen in vastgoed behandelt alsof u een bedrijf runt.

Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij onze ervaring, expertise en het inschakelen van ons netwerk kunnen wij onze klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. We maken graag een vrijblijvende vastgoedscan voor u tijdens een kennismakingsgesprek. Bekijk onze pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact met ons op voor meer informatie.