Rotsvast.nl

Nieuws

De 3 domste fouten die buy-and-hold vastgoedbeleggers maken

Door Rotsvast op 21-06-2018

Zonder twijfel kan er gezegd worden dat zelfs de professionele vastgoedbeleggers af en toe een fout maken, voelt u dus niet teleurgesteld wanneer dit u overkomt. Het is tenslotte allemaal onderdeel van het leerproces. Houd er echter rekening mee dat het wel een fout is als u deze fouten consequent blijft herhalen en hier niet van leert.
 

Het kan heel goed zo zijn dat u tot nu toe nog geen fouten heeft gemaakt (wat heel goed is), maar toch, om u alvast een heads-up te geven, zijn hier een paar van de fouten die u zou kunnen maken als investeerder.
 

Teveel betalen
In de wereld van beleggen in onroerend goed ligt er altijd veel nadruk op het sluiten van de beste deals wanneer u een groot belegger of korte termijn investeerder bent. Om een succesvolle groot belegger of investeerder te worden is het een pré om geweldige deals te sluiten om zo ‘de snelle winst’ te kunnen behalen.

Maar, zelfs als u een lange termijn belegger bent, betekent dat zeker niet dat u meer moet betalen dan zou mogen - immers, een hele hoge hypotheek komt overeen met een betaling die veel te hoog is, wat resulteert in een ernstig gevaar rondom uw cashflow. Daarom, als het gaat om een buy-en-hold strategie als investeerder, gaat u voor de beste manier om laag te kopen en de topdeals te pakken. Om eenvoudigweg de slimme tactieken van een investeerder of een groot belegger te imiteren, zou u kunnen merken dat u onmiddellijk een geweldig eigen vermogen op uw investering creëert!
 

Overwaarderen van waardering
Een van de grootste fouten die beleggers maken, is het kopen van huurwoningen met een zeer minimale (of zelfs negatieve) cashflow, gewoon op basis van ongefundeerde hoop dat deze zal stijgen in waarde. Dit is een uiterst risicovolle zet, omdat de markt vrij snel kan schommelen en het onmogelijk is om alles nauwkeurig te voorspellen. Het wordt dus sterk aangeraden dat u nooit een woning koopt op basis van uw enige potentiële winstgevendheid waardering.


 

Pro Tip: soms is het het beste om een ​​woning onder de marktwaarde te kopen of om iets te verbeteren en zo waarde toe te voegen. Het is een goed idee om een ​​woning te kopen die al een positieve cashflow heeft, dit zorgt ervoor dat u meteen inkomen heeft wanneer u dit huis verhuurt. Dus, omdat u investeert in cashflow, hoeft u zich geen zorgen te maken over de waarden van het huis; als de huiswaarde daalt, doet het er niet echt toe, omdat u geld verdient met de cashflow en niet met de verkoop van het onroerend goed. Vergeet niet dat beleggen in onroerend goed een langdurig spel is.
 

Het ‘huisbaas zijn’ niet als onderneming behandelen
Dit kan voor velen een verrassing zijn, maar huisbaas zijn is eigenlijk ondernemen. Om uw vermogen te laten presteren, draagt u dus zorg voor het beste onderhoud van uw eigendommen, de relaties met huurders en de handhaving van alle financiën. De meerderheid denkt dat verhuurder zijn gemakkelijk is en zien het als een losse regelgeving met handdrukovereenkomsten en keuzes op basis van emoties. Vergeet dus niet dat wanneer u het wilt maken op lange termijn, u assertief moet zijn.

 

Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij onze ervaring, expertise en het inschakelen van ons netwerk kunnen wij onze klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. We maken graag een vrijblijvende vastgoedscan voor u tijdens een kennismakingsgesprek. Bekijk onze pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact met ons op voor meer informatie.