Rotsvast.nl

 

 

Wilt u uw huis verkopen? 

Bij het verkopen van een huis komt u voor belangrijke beslissingen te staan. Rotsvast is betrokken, denkt met u mee en geeft een passend advies. Wij adviseren over de juiste vraagprijs en verkoopstrategie, en begeleiden het gehele verkoopproces. Kiezen voor een Rotsvast verkoopmakelaar betekent kiezen voor flexibiliteit, klantvriendelijkheid en kwaliteit. Hieronder laten we de verschillende stappen zien die we samen met u doorlopen.

Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs

De verkoop van uw woning vergt deskundige en betrokken aanpak en start met een goede taxatie. Een te hoge vraagprijs leidt tot een veel langere verkoopperiode. Maar kan uiteindelijk ook een aanzienlijk lagere verkoopprijs opleveren. Met kennis van de actuele markt komt Rotsvast tot een realistische vraagprijs waar u in de verkoop profijt van heeft.

Van promotieplan naar een verkoop klaar huis

Op basis van een gedegen advies over de in te zetten middelen met de daaraan verbonden kosten, maakt u uiteindelijk de keuze: 

  • Funda.nl;
  • advertenties in regionale en/of lokale kranten;
  • een fraaie verkoopbrochure;
  • te koop bord;
  • een online huizenveiling;
  • doorkoppeling naar andere woningsites.

U hoeft geen woningstylist te zijn om uw huis verkoop klaar te maken. Maar u kent ze wel, tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd huis met schone ramen, de hond even bij de buren, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, de verwarming op 21°C, een opgeruimde tuin etc. 

Rotsvast kan ten behoeve van de verkoop ook een echte metamorfose verzorgen via een professionele stylingadviseur. Ook hier, Wij adviseren, de keuze is aan u. 

Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen stellen als de woningeigenaar niet aanwezig is tijdens bezichtigingen. Rotsvast beantwoordt technische en juridische vragen, informeer over financiën en geeft meteen extra informatie. Wij kijken objectief naar de woning. Bovendien voelen wij feilloos aan wanneer een bod in de lucht hangt en kunnen wij daar op inspelen.

En als dat bod dan komt, dan wordt dat op waarde beoordeeld. 
De bieding strategie is uitvoerig met u doorgesproken. Rotsvast weet precies binnen welke marges hij of zij moet opereren om tot het beste eindvoorstel te komen. 

Van koopovereenkomst naar notaris

Rotsvast stelt de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering, een uitgebreide vragenlijst en een lijst van zaken die al of niet tegen betaling achterblijven in de woning. Maar ook ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud of de uitslag van een bouwkundige keuring kunnen in de koopakte zijn opgenomen. 

Het eigendom wordt overgedragen bij de notaris. De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de ozb, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, makelaarskosten en een eventuele aflossing van een lopende hypotheek. Rotsvast controleert en begeleidt de overdracht, inclusief inspectie van de woning.