Rotsvast.nl

 

Expat verhuur Den Haag?

MEer info over woningVERHUUR

Expats in Nederland

Het woord expat is afkomstig uit het Engels en is een afkorting van expatriate en dat is iemand die voor een internationale organisatie langere tijd in het buitenland woont en werkt. Het aantal expats in Nederland groeit nog steeds. Daarnaast verandert het profiel van expats. Tegenwoordig is bijna een kwart van de expats vrouw. Exacte cijfers over het aantal expats ontbreken, maar volgens de schattingen werken er tot 200.000 expats in Nederland en zal met de economische ontwikkeling en de vergrijzing in Nederland dit aantal alleen maar toenemen.

1 van de redenen voor de toename van het aantal expats is dat Nederland een aantrekkelijk vestigingsland is met de gunstige financiële regelingen die zijn getroffen voor expats. Ze kunnen rekenen op een directe belastingvrijstelling van 30% van hun salaris. Daarnaast betalen expats geen belasting over hun netto vermogen.

Naast de verschillende fiscale voordelen staat Nederland er wereldwijd goed op als vestigingsland voor een buitenlandse werkervaring. Ook genieten veel expats vergoedingen via werkgevers voor verblijf, studie en training. Door deze maatregelen van de overheid en het bedrijfsleven is Nederland aantrekkelijk voor expats, vergeleken met een aantal andere Europese landen.

In Amsterdam zitten de meeste Expats; tussen de 50.000 en 100.000.

Expats in Den Haag

In Den Haag wonen ongeveer 60.000 expats, inclusief partners en kinderen. In Den Haag blijft het aantal expats ook steeds groeien, de stad is namelijk rijk aan internationale organisaties zoals het Internationale Gerechtshof, Europol, de Nato, de VN en het Joegoslavië Tribunaal en alle Ambassades. Ook multinationals als Shell, CB&I ,Aegon, Nationale Nederlanden, Siemens en KPN halen veel expats naar Den Haag. Den Haag is ook de vestigingsplaats van de Petro Chemische industrie en trekt bedrijven aan als Q8, Aramco en andere olie en gas maatschappijen.

Uw woonruimte verhuren aan expats in Den Haag

Expats zijn voor veel verhuurders een interessante doelgroep, mede omdat ze na verloop van tijd ook weer vertrekken. Zeker als een verhuurder tijdelijk 2 woningen beschikbaar heeft is een verhuur aan een expat een aantrekkelijke optie. Als de woning weer leegkomt is misschien de verkoop weer een goede optie.

Voor meer informatie voor verhuur van uw woning aan expats, kunt u contact opnemen met Rotsvast Den Haag, Anna Paulownastraat 73, 2518 BC in Den Haag, telefoon: 070-3464840. We zijn ook bereikbaar per mail: denhaag@rotsvast.nl.