Rotsvast.nl

Nieuws

Rotsvast bestaat 30 jaar!

Door Rotsvast Coöperatief op 16-09-2019

Van verhuur naar aankoopbegeleiding en beheer

De naam Rotsvast staat voor Rotterdams Vastgoed en is met een knipoog naar de Dikke van Dale bedacht. Wat 30 jaar geleden begon met een adres om kamers te verhuren bleek – dankzij koerswijziging en regionale vertegenwoordiging – een ware groeidiamant.

Dertig jaar ondernemerschap en nog ‘staan als een huis’ in de vastgoedbranche is bepaald geen sinecure. Rotsvast heeft zich in de afgelopen jaren beslist voor uitdagingen gesteld gezien in een beweeglijke en veranderende economie.

‘Onze coöperatie, compact en overzichtelijk’

Rotsvast is het omslagpunt voorbij: de franchiseorganisatie is anno 2019 een volwaardige, landelijk vertegenwoordigde coöperatie met 11 leden, 22 vestigingen en heel veel regionale kennis en ervaring.

Daarmee is optimaal gebruik gemaakt van individueel ondernemerschap met een collectief netwerk.

Het nieuwe organisatiemodel genereert energie, snelheid en focus op de doelgroep en corebusiness. Het bestuur bestaat uit de voorzitter en twee bestuursleden, die eenmaal per maand de koppen bij elkaar steken. Twee of drie keer per jaar worden de leden bijeengeroepen.

Beheer en aankoopbegeleiding 

De vastgoedmarkt is echt van kleur verschoten. ‘Vier jaar geleden hadden we een enorm aanbod woningen voor verhuur op onze website staan en was het een dagtaak om huurders binnen te halen. Tegenwoordig is juist het toevoegen van nieuw aanbod de grootste uitdaging geworden. Het aanbod verhuurt snel, is heel beperkt en de vraag is enorm’, aldus Frank de Vroed, bestuursvoorzitter van Rotsvast. 

Hij vervolgt: Zowel woningzoekers als woning-aanbieders weten de weg naar ons goed te vinden: onze naamsbekendheid is debet aan een sterk groeiende beheerportefeuille. Daarnaast voorzien we van harte in advies en aankoopbegeleiding van vastgoed, om de beste reden die er is… we kennen de regio op ons duimpje. De mix van scherpe beheer-tarieven, goede, accurate communicatiekanalen en publiciteit daar waar het nodig is maakt ons tot een aantrekkelijke speler in deze branche.’

‘Beheer, meer dan een containerbegrip’

Wie denkt dat ‘beheer’ een containerbegrip is voor alleen het voeren van de administratie van investeerders, komt bedrogen uit. Rotsvast verhuurt woningen en biedt de eigenaar ervan een zorgenvrij pakket diensten aan. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig binnenkomen van de huurpenningen, het schoonhouden van centrale ruimtes, liftonderhoud, een verbouwing of het faciliteren van klein onderhoud. De eigenaar betaalt daar een percentage van de huur voor. En op het moment dat de huurder eruit gaat, zoekt Rotsvast weer een nieuwe huurder. Dit geldt bij klanten met 1 woonruimte voor verhuur maar ook voor partijen met meerdere woonruimtes tot aan complexen met meer dan 100 woningen.

Frank de Vroed: ‘We proberen ons regionaal te onderscheiden, passend bij de cultuur daar. En daarnaast zijn we – in die dertig jaar, nog steeds actief met attenties naar onze opdrachtgevers en klanten. Veel bedrijven zijn het verleerd, maar alleen al het geven van een fles goede wijn wordt – hoe eenvoudig wellicht ook – nog zonder uitzondering zeer op prijs gesteld.’

Benieuwd naar het hele interview met Frank de Vroed en Douwe Weerstra? Klik hier!