Rotsvast.nl

Corona

Wat betekenen de huidige coronamaatregelen voor onze bezichtigingen? Het bezichtigen van huizen is nog steeds mogelijk!

In de coronamaatregelen is opgenomen dat huishoudens nog maar twee personen per dag mogen ontvangen. Hierdoor zijn ‘blokverjaardagen’, waarin groepjes mensen rouleren als visite verleden tijd. Deze blokverjaardagen lijken erg op de situatie van bezichtigingen, omdat ook hier groepjes mensen rouleren. Toch kunnen bezichtigingen gewoon doorgaan omdat deze regel alleen geldt voor privésituaties. Bezichtigingen zijn werksituaties en deze mogen daarom gewoon doorgaan.

Onze maatregelen

Wel hebben we een aantal maatregelen getroffen om uw én onze veiligheid te garanderen. We vragen u dan ook dringend om de volgende maatregelen goed door te lezen en zich hieraan te houden:

  • Een bezichtiging kan alleen doorgaan wanneer iedereen gezond is. Dit betekent dat u geen last heeft van koorts of verkoudheidsklachten.
  • Tijdens de bezichtiging wordt er van u verwacht dat u zich houdt aan de door het RIVM gestelde coronaregels. U houdt dus 1,5 meter afstand, hoest en niest in uw ellenboog en desinfecteert uw handen bij binnenkomst.
  • De bezichtigingen vinden plaats met de makelaar. Hierbij mogen maximaal twee personen uit hetzelfde huishouden aanwezig zijn. Wanneer u een aankoop- of aanhuurmakelaar mee wilt nemen dan is dit toegestaan. In dat geval zijn er dus bij de bezichtiging de volgende mensen aanwezig: makelaar, twee mensen uit één huishouden en de aankoop/aanhuurmakelaar.
  • Er vindt maar een bezichtiging tegelijkertijd plaats. Dit betekent dat u buiten dient te wachten zolang er nog een andere bezichtiging bezig is. 
  • U bent verplicht om een mondkapje te dragen tijdens de bezichtiging. Daarnaast wordt het gebruik van handschoentjes aanbevolen.

Wat doen wij voor uw veiligheid?

  • De bezichtigingen vinden enkel plaats wanneer de huidige bewoner niet in het pand aanwezig is.
  • Tussen iedere bezichtiging zit 10 minuten zodat de verkoop/verhuurmakelaar de nodige hygiënemaatregelen kan nemen.
  • Het pand wordt tijdens en in ieder geval na iedere bezichtiging goed geventileerd.

Heeft u nog vragen over onze maatregelen?

Zijn er nog onduidelijkheden of heeft u aanvullende vragen omtrent bovengenoemde maatregelen? Neem dan contact met uw makelaar op!

Contact