Rotsvast.nl

Nieuws

Rotsvast Breda ondersteunt Wereld Natuur Fonds

Door Douwe Weerstra op 05-07-2016

Al ruim 50 jaar is het Wereld Natuur Fonds actief om onze natuur te beschermen, om de aarde door te kunnen geven aan toekomstige generaties. WNF is onderdeel van het wereldwijde World Wide Fund for Nature (WWF) dat werkt in meer dan 100 landen en een achterban heeft van meer dan 5 miljoen leden. Nederland speelt daar een belangrijke rol in, met een achterban van meer dan 800.000 personen en bedrijven.

In 2013 heeft het WNF de Club van 100 ontwikkeld. Jaarlijks start er een nieuwe jaarring van de Club van 100. Die bestaat uit 100 leden die samen met hun gezin 5 jaar lang 1 concreet project ondersteunen. Financieel, maar waar mogelijk ook in kennis en netwerk. Leden dragen € 1000,- per jaar bij (fiscaal aftrekbaar), wat in totaal neerkomt op € 500.000,- dat per jaarring besteed kan worden aan een project. Daarmee kan echte impact worden verkregen. Het project van 2016, waar Rotsvast Breda ook aan deelneemt, is erg leuk: het terugbrengen van haaien en roggen in de Noordzee. Een uniek project, zomaar in ‘onze achtertuin’.

Leden van de Club van 100 worden nauw betrokken bij de voortgang van het project, worden uitgenodigd voor twee leuke events per jaar (waaronder een familiedag) en kinderen worden gratis lid van de Jeugdclubs van WNF. Echt een nieuwe manier om natuurbescherming van dichtbij te beleven.
Interesse? Meer info op www.wnf.nl/clubvan100.