Rotsvast.nl

Leegstandswet: verhuur tijdelijk uw woning in Nijmegen

Heeft u al enige tijd een woning te koop staan in Nijmegen, Wijchen of de regio? U heeft dan wellicht te maken met dubbele woonlasten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als u een nieuwe woning heeft gekocht, maar de andere woning niet verkocht krijgt. In dat geval kan tijdelijke verhuur een oplossing zijn. De Leegstandswet geeft u de mogelijkheid om uw vorige woning tijdelijk te verhuren. Zo voorkomt u dubbele maandlasten en dat er krakers in uw woning trekken. Rotsvast helpt u graag met de tijdelijke verhuur van uw woning!

 

Waarom tijdelijk verhuren via de Leegstandswet?

Tijdelijk verhuren kan een oplossing voor u zijn in het geval u voor een tijd geen gebruik wilt maken van de woning. Dit kan om verschillende redenen zijn. Het is een ideale oplossing voor mensen die een extra woning te koop hebben staan of tijdelijk niet in hun woning verblijven doordat ze bijvoorbeeld voor langere tijd in het buitenland verblijven. Daarnaast voorkomt u dat uw woning verpaupert. Krakers krijgen geen kans en de woning blijft onderhouden. Zo blijft de woning zijn waarde behouden en heeft de buurt geen last van uw leegstaande pand.

 

Ons proces bij tijdelijke verhuur via de Leegstandswet

Stap 1: Vrijblijvend adviesgesprek voor tijdelijke verhuur

Graag kijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn voor verhuur van uw woning tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Hierin geven we u een huurprijsindicatie, vertellen we u meer over de verhuurmarkt in Nijmegen en kijken we hoe uw woning aan de eisen voor tijdelijke verhuur kan voldoen.

Stap 2: Plaatsen van advertenties om een geschikte huurder te vinden

Wij gaan daarna meteen voor u aan de slag. De woning wordt verspreid binnen ons netwerk, bij bijvoorbeeld Pararius en Funda, en geplaatst op onze website. Hierdoor kunnen we snel een geschikte huurder voor u vinden.

Stap 3: Bezichtiging van de woning

Zodra we een aantal potentiële huurders gevonden hebben, plannen we bezichtigingen met hen en één van onze verhuurmakelaars in. U hoeft dus zelf niet aanwezig te zijn als u dat niet wilt. Zodra we een enthousiaste huurder hebben, zal onze screening starten. Bij een positieve screening zullen we een afspraak inplannen met u om met de kandidaat kennis te maken en de huurvoorwaarden te bespreken.

Stap 4: Afwikkeling van de verhuur

Zodra u beiden akkoord bent, zullen we een tijdelijke huurovereenkomst opstellen en de financiën afwikkelen. Daarnaast verzorgen we voor u ook de sleuteloverdracht en een digitaal incheckrapport waarin de staat van de woning vastgelegd wordt met foto’s, zodat hier later geen discussie over ontstaat.

 

Eisen tijdelijke verhuur met de Leegstandswet

U moet rekening houden met de volgende eisen als u gebruik wilt maken van de leegstandswet:

  • U kan een vergunning aanvragen bij de gemeente. Als de gemeente uw aanvraag afwijst kunt u er geen beroep tegen doen. De vergunning kan maximaal 5 jaar duren.
  • U mag de woning minimaal 6 maanden en maximaal 5 jaar verhuren. Daarnaast heeft u een opzegtermijn van 3 maanden en heeft de huurder een opzegtermijn van 1 maand. Ook mag u de woning niet langer verhuren dan de vergunning toestaat.
  • U heeft zelf minimaal 12 maanden in de woning gewoond voor de woning leeg kwam te staan. Ook is de woning de afgelopen 10 jaar niet meer dan 3 jaar verhuurd geweest.
  • U sluit een schriftelijke huurovereenkomst af. In de huurovereenkomst moet worden opgenomen dat de verhuur plaatsvindt op grond van de Leegstandswet, het kenmerk van de vergunning en de duur van de vergunning.
  • Eventuele voorwaarden van uw hypotheekverstrekker. U heeft toestemming nodig van uw bank of uw hypotheekverstrekker voordat u uw woning tijdelijk mag verhuren.

 

Tijdelijk verhuren via Rotsvast in Nijmegen

Rotsvast helpt u graag bij het tijdelijk verhuren van uw woning. Wij kunnen u begeleiden bij het gehele traject. Denk hierbij aan het aanvragen van de vergunning voor het tijdelijk verhuren van uw woning, het voorzien van de huurovereenkomst tot het volledige beheer van de woning. 
Wilt u meer informatie of een adviesgespek aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op